Danfysik spurter frem som en gazelle - 2013

Andras  Splidt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 06.

Danfysik - Pressemeddelelse marts 2013

Danfysik spurter frem som en gazelle - 2013

Siden Danfysik blev købt af Teknologisk Institut i 2009, er det kun gået fremad for virksomheden, der producerer højteknologisk partikelacceleratorudstyr til forskningsformål i Europa, USA og Asien. I 2012 har Danfysik præsteret et overskud på ni millioner kroner.

Danfysik logo forskudt

For fjerde år i træk har Danfysik over hele linjen præsteret en kraftig vækst, viser årsregnskabet for 2012. Både når det gælder omsætning, arbejdspladser og resultat.

- Det er glædeligt og tilfredsstillende, at årets omsætning og resultat er flot og pænt over budget.
Vi påskønner, at Danfysik i den grad indfrier vores forventninger om vækst, udtaler Teknologisk Instituts adm. direktør Søren Stjernqvist, der påpeger, at en af forklaringerne på fremgangen er, at Danfysik har et stærkt brand i udlandet.  

I 2012 udgjorde Danfysiks omsætning 128 millioner kroner svarende til en fremgang på 64 procent i forhold til 2011. Omsætningsmæssigt er virksomheden vokset gennemsnitligt med 40 procent om året i al den tid, hvor Teknologisk Institut har ejet Danfysik. I samme periode er medarbejderstaben firedoblet fra 27 medarbejdere i 2009 til i dag 105 medarbejdere.      

Danfysiks adm. direktør Bjarne Roger Nielsen fortæller, at virksomheden ikke har mærket noget særligt til krisen i de sidste fire år, da der generelt er en stigende efterspørgsel på partikelacceleratorer verden over. Tykkelsen på ordrebogen er vokset støt gennem årene. Sælgerne har i 2012 sikret en ordreindgang på 110 millioner kroner. Det betyder, at Danfysiks ordrebeholdning pt. er på ca. 160 millioner kroner.

- Vores strategi har været at udvide markedsandelen i både Europa, Nordamerika og Asien, og det er lykkedes på alle tre markeder. Kun i de sydeuropæiske lande mærker vi en vis effekt af de seneste års finansielle problemer, som har reduceret eller udsat planlagte acceleratorbaserede forskningsprojekter, siger Bjarne Roger Nielsen. Han ser det som en styrke at have Teknologisk Institut i ryggen som en stærk og veletableret ejer med et godt navn.

- Vores stærke fremgang hænger uløseligt sammen med, at Teknologisk Institut opkøbte os og har støttet os teknologisk og finansielt. Det har skabt ideelle rammer for vores ekspansion og givet os den tiltrængte stabilitet og styrke til at vokse, pointerer Bjarne Roger Nielsen.

Svenskerne efterspørger i vid udstrækning Danfysiks produkter
Særligt i Sverige har Danfysik netop fået nye, store ordrer i hus, herunder en opgave med at fremstille 60 kompakte magnetsystemer af et helt nyt og banebrydende design til MAX IV synkrotronprojektet i Lund. Hertil kommer to nye ordrer af samme produkttype, den ene til den samme kunde i Lund, og den anden til universitetet i Krakow. I alt udgør disse tre ordrer en omsætning på 85 millioner kroner. 

I det kommende regnskabsår forventes fortsat vækst i omsætning og resultat i forhold til indeværende år. Bjarne Roger Nielsen pointerer, at det er et led i virksomhedens strategi i de kommende år at opsøge nye forretningsmuligheder og øge markedsandelen særligt i Brasilien, Rusland, Indien og Kina – og det skal især ske inden for partikelterapi til kræftbehandling. Derfor forventer han, at Danfysik skal ansætte flere medarbejdere i 2013.

Bjarne Roger Nielsen afgående adm. direktør, Danfysik, 2014.   

Yderligere oplysninger kan fås hos Teknologisk Instituts adm. direktør Søren Stjernqvist på tlf.: 7220 2001.  

Søren Stjernqvist, afgående adm. direktør, Teknologisk Institut, pr. 1. oktober 2020.

Læs mere om Danfysik