Høreapparater genoplades på under 30 sekunder

Kristian Oluf Sylvester-Hvid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 34.

Scientist is refilling fuel cells with methanol

Høreapparater genoplades på under 30 sekunder

Brændselsceller erstatter batterier i fremtidens høreapparat. Med den nye teknologi kan et høreapparat genoplades på under 30 sekunder, og det eneste spildprodukt er små mængder kuldioxid og vand.

Brugerundersøgelser viser, at batteriskifte er blandt de største gener ved at bruge høreapparat. Tilsammen anvender verdens cirka 50 millioner høreapparatsbrugere mere end to milliarder zink-luft-batterier årligt. Det svarer gennemsnitligt til, at brugeren skal skifte batteri en gang om ugen.

Man forstår udfordringen, når 58 % af brugerne er over 70 år, og de finmotoriske evner forværres med alderen.

Fokus på brugervenlighed
Teknologisk Institut har udviklet et langt mere brugervenligt energisystem til høreapparater. Det består af en metanol-baseret brændselscelle, der er integreret og fastmonteret i høreapparatet.

For at genoplade høreapparatet placerer brugeren det i en dockingstation, der på under 30 sekunder injicerer cirka 200 mikroliter metanol i høreapparatets brændselscelle. Herefter er apparatet igen opladet til minimum 24 timers brug og brugeren slipper for de irriterende batteriskifte hver uge.

Grøn gevinst
De nye høreapparater er ikke kun brugervenlige – de er også bæredygtige. Den nuværende energiløsning består af engangsbatterier, som belaster miljøet. Det tager det nye høreapparat højde for, da det eneste spildprodukt er små mængder kuldioxid og vand.

Brændselsceller i forbrugerprodukter
Der findes endnu ikke mange forbrugerprodukter, der kører på brændselsceller. Men den teknologiske udvikling og viden er nu dér, hvor det er muligt. Foruden metanol-brændselsceller til høreapparater er Teknologisk Institut også med til at udvikle brændselsceller til fremtidens droner, så de på sigt kan flyve i 24 timer.

Kontakt os for at høre mere om, hvordan du kan integrere en brændselscelle i dit produkt. Kontakt Kristian Sylvester-Hvid på tfn +45 7220 2134 eller e-mail via kontaktformularen.