Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
87124 - Adobe InDesign Videregående

Adobe InDesign Videregående

Et kursus der sparer dig for masser af tid i dit arbejde i InDesign. Du får langt bedre overblik over programmet efter dette kursus, hvor vi skal arbejde mere dybdegående med tryksagsopgaver som for eksempel foldere, brochurer, prislister, annoncer, kataloger, årsrapporter og tabelopsætninger. Vi ser nærmere på de muligheder, der findes i tekstfunktionerne, og du lærer effektive genveje og praktiske funktioner, der kan være til stor hjælp i din hverdag. Arbejder du med større dokumenter på flere sider, er der også gevinster at hente ved at deltage på dette spændende kursus.

Forudsætninger

Du kender til funktionerne omtalt under kurset InDesign Grundlæggende. Hvis du tidligere har siddet med InDesign eller andre publiceringsprogrammer, fungerer dette kursus også som et opfriskningskursus, hvor du hurtigt vil komme ind i programmets funktioner og muligheder igen.

Deltagerprofil

Du arbejder allerede med InDesign, men vil gerne arbejde mere effektivt og få et bredere kendskab til InDesigns utallige muligheder. Du vil gerne kunne håndtere større opgaver og vil gerne forøge tempoet i din produktion.

Indhold

 • Få mere styr på din layoutopsætning

Få struktur og et godt overblik på flersidet materiale med mastersider og lag. Du lærer én gang for alle at få styr på din layoutopsætning, så du med lethed kan udskifte og lave rettelser i dit grundlayout.

 • Maksimal udnyttelse af InDesigns tekstindstillinger

De mere avancerede tekstfunktioner gennemgås i tekstformaterne, og vi ser nærmere på indstillingerne for punktopstillinger, tabuleringer, og kombinationer med tegnformater. Vi gennemgår også InDesigns smarte og brugervenlige indholdsfortegnelse funktion, som indeholder mange gode detaljer og indstillingsmuligheder. Fodnoter, stikordsregister, krydshenvisninger gennemgåes ved behov.

 • Import og opdatering af tabeller og skemaer med InDesign

På kurset lærer du både, hvordan du opretter dine egne tabeller, men også hvordan du importerer Wordtabeller og Excelark i InDesign og hvordan du bedst muligt kan opdatere dine data. Derudover gennemgår vi tabelfunktionens mange designmæssige muligheder, og du får metoder til at gemme og genbruge disse på tværs af dokumenter.

 • Hurtig formatering af tekst fra Word til InDesign

Du lærer at formatere tekst effektivt ved import i InDesign. På denne måde undgår du at skulle bruge meget tid på at formatere lange tekster i InDesign. Det er enormt smart og virkningsfuldt.

 • InDesign søg og erstat – og du overser intet!

På kurset lærer du nemt og ekstremt hurtigt hvordan du erstatter tekster, typografier og objekter. Er et navn stavet forkert igennem dokumentet, skal dine overskrifter eller måske firmanavnet pludselig stå med en ny formatering, så kan InDesigns Søg og Erstat-funktion blive din bedste ven. Denne funktion kan du simpelthen ikke leve uden!

 • Få et godt overblik over dine billeder med Adobe Bridge og Mini Bridge

Adobe Bridge og Mini Bridge kan med stor fordel anvendes, når du skal hente billeder og tekster hurtigt og smart. Vi ser på udvalgte anvendelsesmulighederne i Bridge.

 • Gem indstillinger på dine grafiske objekter

Vi gennemgår godt og grundigt de uendelig mange anvendelsesmuligheder ved at anvende og oprette Objektformater, så du undgår at bruge oceaner af tid på at huske samtlige indstillinger på dine kreative infobokse, specielle skyggeeffekter, pile og andre stregindstillinger, billedrammeindstillinger, hjørneeffekter mv. Denne funktion er ligeså relevant som at kunne genbruge dine tekstindstillinger.

 • Billede og grafik biblioteker

Se dine muligheder for nemt at gemme din grafik og andre elementer. Du får alle elementer samlet ét sted, så du let kan genbruge dem i andre tryksager eller måske sende dem til andre personer.

 • Variabler, tekstankre og datafletning

Du får en grundig rundtur i tekstankerfunktionen, så billeder og grafik følger med din tekst. Derudover viser vi, hvordan du med fordel kan bruge variabler til bl.a. automatisk indsættelse af kapitelnavn, dato og filnavn samt datafletning med Excel til bl.a adresselabels.

 • Bogopsætning med InDesign

Strukturér dine opgaver med InDesigns effektive bogfunktion. Vi giver dig et overblik over, hvordan du kan effektivisere dine arbejdsgange ved at opdele lange publikationer mellem flere medarbejdere og samtidig synkronisere dine sidetal, tekstformater og udarbejde et fælles stikordsregister og en indholdsfortegnelse.

Bemærkninger

Teknologisk institut afholder Adobe kurser med en samarbejdspartner, der er certificeret til at undervise i Adobe. Det er din garanti for, at vores instruktører er opdaterede med den nyeste viden og korrekt information om programmerne. Et certificeret kursus sikrer dig læring i de rigtige produktionsmetoder og mest optimal udnyttelse af programmet.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser