Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Emballage

Afsmag fra emballager

Kursus i anvendelse af sensorisk analyse ved test for afsmag og lugt fra fødevareemballage. Kurset gennemgår grundlæggende principper og metoder og giver værktøjer til, hvordan virksomheden kan teste og dokumentere, om emballagen giver afsmag til fødevaren, og om der sker ændringer, når der ændres på sammensætningen i en emballage. Kurset består af en kombination af teori og øvelser og tager udgangspunkt i standarderne DS/EN 1230-2:2002 og ISO 13302:2003.

Udbytte

  • Viden om de grundlæggende principper bag sensorisk teori og praksis
  • Svar på, hvad sensorisk analyse er
  • Viden om, hvordan man tester for afsmag fra emballage til fødevarer
  • Hjælp til at lede, analysere og bruge sensorik mere effektivt til at teste for afsmag fra emballage

Deltagerprofil


Personer, der arbejder med produktion af emballager til fødevareindustrien, og som ønsker dokumentation for, at emballagerne ikke giver afsmag til fødevarer og hermed overholder gældende lovkrav.

Underviser

Pia Ingholt Hedelund, Mc.s i Gastronomi og sundhed, og Karsten Kramer Vig, Levnedsmiddelteknikker. Begge har indgående kendskab til og praktisk erfaring med sensoriske analyser samt forbrugertest og har ansvaret for det sensoriske panel i Center for Fødevareteknologi.

Indhold

  • Hvad er sensorisk analyse?
  • Teori om menneskets sanser
  • Korrekt brug af sanserne
  • Gennemgang af analysemetoder med hovedvægt på triangeltest
  • Praktiske øvelser til illustration af testmetode for afsmag fra emballage
  • Tolkning af analyseresultater

Bemærkninger

  • Kurset tilbydes også som virksomhedskursus i forbindelse med fx implementering af sensorik i virksomheden
  • Standarderne kan købes i forbindelse med kurset. Pris kr. 825,-
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser