Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Dyrevelfærd - Hovedkursus om svin

Afholdes i henhold til bekendtgørelse nr. 902 af 4. september 2012På kurserne gennemgås aktuel lovgivning, svins adfærd, håndtering fra modtagelse til stikning relateret til lovgivning og adfærd, krav til indretning og egenkontrol samt håndtering af syge og tilskadekomne dyr.Kurserne er lovpligtigt i henhold til EU's aflivningsforordning og bekendtgørelse nr. 902 af 4. september 2012 om uddannelse af personer, der beskæftiger sig med aflivning af dyr og dermed forbundne aktiviteter på slagteri.Kurset afholdes som udgangspunkt kun på dansk fra kl 8-16.00 Deltagerantal min. 10 personer - max. 20 personer. Såfremt minimumsantal ikke kan opnås, aflyses kurset.HUSK! Det er et krav fra Fødevarestyrelsen, at du skal udfylde og fremsende en § 16 erklæring for at kunne blive optaget på kurset.Erklæring som du finder på Fødevarestyrelsens hjemmeside under "selvbetjening", sendes til Marianne Toft på mt@teknologisk.dk, senest 5 dage før kurset afholdes. Angiv kursus og dato for afholdelse i din mail.

Udbytte

  • Viden om ny og relevant lovgivning
  • Bedre forståelse af dyrenes adfærd
  • Forståelse af håndtering i relation til lovgivning og adfærd
  • Viden om bedøvelsesmetoder og deres virkning
  • Håndtering af syge og tilskadekomne dyr
  • Kvalitet i relation til behandling
  • Opnåelse af kompetencebevis ved bestået prøve

Der udleveres mapper med kopi af præsentationsmaterialet samt udskrift af relevant lovgivning og ekspertudtalelser

Deltagerprofil

Målgruppen er medarbejdere, der varetager håndtering og aflivning af svin. Kurset er rettet mod slagtning af svin og giver kun kompetence til håndtering af denne specifikke dyreart.

Det er hensigtsmæssigt, at kursisten på forhånd har et vist kendskab til området.

Prisen inkluderer

Prisen inkluderer forplejning under kurset samt udstedelse af kompetencebevis.

Underviser

Undervisningen på det enkelte kursus varetages af én af de tre nedenstående personer fra DMRI Teknologisk Institut, Center for Råvarekvalitet/Miljøeffektivitet og Dyrevelfærd.

Lars Blaabjerg

Leif Lykke

Helle Daugaard Larsen

Indhold

  • Lovgivning
  • Adfærd
  • Forløb fra modtagelse til bedøvelse
  • Bedøvelse, opkædning, stikning og egenkontrol
  • Syge og tilskadekomne dyr
  • Kvalitetsforringelser
  • Afsluttende prøve
  • Uddeling af kompetencebevis

Bemærkninger

Kurser afholdt på anden geografisk placering:

Kontakt os for nærmere aftale om pris og sted.

De tre undervisere beskæftiger sig i hverdagen med udvikling og rådgivning omhandlende slagtedyr i forbindelse med transport, opstaldning, bedøvelse og aflivning samt lovgivning.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser