Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Fødevareteknologi kurser

Øg dine kompetencer inden for fødevare-teknologi med et kursus fra Teknologisk Institut og gå i dybden med bl.a. fødevarekvalitet, holdbarhed, emballage samt sensorisk analyse og bedømmelse.

Videreuddan dig med et kursus i fødevareteknologi og bliv en endnu større aktiv for din arbejdsplads.

Læs mere
Alle priser er ekskl. moms
  • Ledige pladser
  • Fyldt

DKK 2.900 kr

Afsmag fra emballager

Nr. 33017 B
1 dag kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser

Kursus i anvendelse af sensorisk analyse ved test for afsmag og lugt fra fødevareemballage. Kurset gennemgår grundlæggende principper og metoder og giver værktøjer til, hvordan virksomheden kan teste og dokumentere, om emballagen giver afsmag til fødevaren, og om der sker ændringer, når der ændres på sammensætningen i en emballage. Kurset består af en kombination af teori og øvelser og tager udgangspunkt i standarderne DS/EN 1230-2:2002 og ISO 13302:2003.

Deltagelse er gratis

Fremtidens industribageri

Nr. 67055 A
1 dag temadag
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser

Kom til temadag og bliv inspireret af de seneste tendenser og nyeste forskning inden for industribageri

DKK 5.400 kr

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Nr. 33054 A
NYT
1 dag kursus
Næste afholdelse 3/10 2016
  • Aarhus
    3. oktober 201603/10 2016
  • Taastrup
    16. november 201616/11 2016
  • Aarhus
    29. marts 201729/3 2017
  • Taastrup
    20. september 201720/9 2017
Vis flere datoer

Risikoen for, at fødevarer har være udsat for svindel (food fraud), er en udfordring for fødevarevirksomheder i dag. GFSI-anerkendte standarder som BRC og IFS kræver, at virksomheden analyserer sårbarheden overfor svindel med fødevarer. Kurset hjælper med at gøre det enkelt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed.

Deltagelse er gratis

Gå hjem-møde: De første resultater fra Madspildsjægerne

Nr. 38012 P
1 dag temadag
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser

Den 20. september 2016 kan du på et gratis arrangement om madspild høre om Madspildsjægerne og resultater fra de første afsluttede forløb i projektet. Madspildsjægerne er et initiativ under Miljø- og Fødevareministeriet, som udføres af Teknologisk Institut. Projektet har som mål at hjælpe op til 40 storkøkkener med at reducere madspild.

DKK 5.000 kr

Holdbarhed af fødevarer

Nr. 33022 A
1 dag kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser

Kursus i optimering af holdbarhed af fødevarer. Med baggrund i de indre og ydre faktorer, der har indflydelse på holdbarheden, gennemgås metoder til fysisk, kemisk og mikrobiologisk beskyttelse af fødevarer således, at man fastholder sunde og sikre fødevarer med god spisekvalitet. Metoder til stabilitetstest og valg af analyser bliver introduceret.

DKK 600 kr

Insekter – fremtidens proteinkilde i Danmark?

Nr. 50033 A
NYT
1 dag temadag
Næste afholdelse 12/10 2016
  • Aarhus
    12. oktober 201612/10 2016

Spændende temadag på Teknologisk Institut i Aarhus: Insekter - fremtidens proteinkilde i Danmark

DKK 4.900 kr

Introduktion til sensoriske analyser

Nr. 33037 A
NYT
1 dag kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser

Hvordan anvendes sensorisk analyse i det daglige, og hvordan tolkes og anvendes resultaterne? Sensoriske analyser er et effektivt redskab og giver et sikkert beslutningsgrundlag i forbindelse med kvalitets- og produktionskontrol samt ved kontrol af nye ingredienser eller råvarer. Sensoriske analyser giver mulighed for at fastholde og dokumentere ensartet produktkvalitet i den daglige produktionskontrol, ved udskiftning af ingredienser og råvarer, ved anvendelse af alternative leverandører, ved samt fx ved reduktion af fedt, sukker og salt i produkterne.

Pris efter aftale

Måling af fødevarers tekstur

Nr. 33007 B
1 dag kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.

Lær at måle produkters tekstur med Texture Analyser på et intensivt kursus. Tekstur er en væsentlig kvalitetsparameter, som kan måles objektivt og reproducerbart fx med en Texture Analyser. Kurset gennemgår teori og principper bag teksturmåling og indeholder praktiske øvelser, der giver 'hands on'-erfaring med metodeopsætning, måling og databehandling på en række produkter.

DKK 5.600 kr

Packaging for Microwave Cooking and Warming

Nr. 54063 A
1 dag kursus
Næste afholdelse 28/2 2017
  • Taastrup
    28. februar 201728/2 2017
  • Taastrup
    26. september 201726/9 2017

The comprehensive laboratory investigation of microwaveable products presented on the food market has revealed that practically all of them have problems with either cooking instructions or packaging. Typical faults are understated reheating time, non-optimal packaging materials, their shape and compositions, lack of food protection against local overheating, use of same packaging solutions for foods with different water content, dielectric properties, and geometries. Forthe companies thatproduceorsellfood packaging,ready mealsorready-to-cookmicrowave, it isnecessary to havecomprehensive andupdatedknowledge.This is achieved by attendig the course"Packagingformicrowave cooking and warming"

Deltagelse er gratis

Referencegruppe Green & Clean

Nr. 67032 A
5 dage arrangement
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser

Vil du tættere på ny viden om grøn fødevareproduktion?Så bliv medlem af referencegruppen for Teknologisk Instituts resultatkontrakt Green and Clean – mere mad for mindre

DKK 4.700 kr

Reologi - videregående

Nr. 33005 B
1 dag kursus
Næste afholdelse 16/5 2017
  • Aarhus
    16. maj 201716/5 2017

Lær at anvende reologi til karakterisering af produkters viskositet, konsistens, viskoelasticitet, gelstyrke og flydegrænse. Konsistens er en kritisk kvalitetsparameter for en lang række produkter. Reologi anvender instrumentelle målinger til at karakterisere produkters konsistens, fx gelstyrke, elasticitet og flydeegenskaber. På kurset gennemgås og demonstreres forskellige reologiske metoder, som giver viden om diverse produktegenskaber.

DKK 1.950 kr

Sensorik i undervisningen på HTX

Nr. 67004 A
1 dag kursus
Næste afholdelse 17/11 2016
  • Taastrup
    17. november 201617/11 2016

Sensorik benyttes i alle fødevareproducerende virksomheder, og derfor er det vigtigt, at de studerende har et godt kendskab til anvendelsen af sensorik. De nyeste sensoriske metoder bygger på anvendelsen af ikke-trænede dommere, det vil f.eks. sige medarbejdere i en virksomhed.De studerende i teknikfaget "Proces, levnedsmiddel og sundhed A" samt teknologifaget "Procesværkstedet" vil med fordel kunne benytte de nye metoder i deres projekter. Samtidig med, at de studerende får udført god sensorik i deres projekter, får de også kendskab til den sensorik, der benyttes i virksomhederne. Der er lagt vægt på at benytte et gratis statistikprogram (PanelCheck), som er brugervenligt. Derfor er indgående kendskab til statistik ikke nødvendigt.

Pris efter aftale

Sensorisk analyse - tilpasset jeres virksomhed

Nr. 33018 B
1 dag kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.

Teknologisk Institut tilbyder virksomhedskursus i sensorisk analyse med udgangspunkt i virksomhedens egne ønsker, produkter og problemstillinger. Sensoriske analyser er et vigtigt redskab og beslutningsgrundlag i forbindelse med kvalitets- og produktionskontrol samt ved receptændringer og i produktudviklingsprocessen. Et virksomhedskursus sikrer en bedre kommunikation omkring produktegenskaber mellem forskellige faggrupper som marketing, kvalitet og udvikling.

DKK 2.900 kr

Sensorisk kvalitetskontrol - Lær at udarbejde og anvende produktspecifikationer

Nr. 33034 A
1 dag kursus
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser

I de fleste fødevareproducerende virksomheder gennemføres en eller anden form for sensorisk kvalitetskontrol. Ofte er proceduren for den praktiske gennemførelse ikke sat i system på grund af manglende tid og ressourcer. Spørgsmålet er derfor - kan det lade sig gøre at optimere og forenkle den daglige bedømmelse ved hjælp af forskellige sensoriske værktøjer? Ja, kurset fokuserer på, hvordan den sensoriske kvalitetskontrol nemt kan styrkes og effektiviseres.Håndteringen af det daglige arbejde med sensorisk kvalitetskontrol kan lettes ved at udarbejde produktspecifikationer for virksomhedens produkter. Produktspecifikationer vil være en hjælp til at tale samme sprog under en bedømmelse, da specifikationer sikrer, at dommerne har ens definitioner af specifikke egenskaber (lugt, smage, konsistens m.v.). Dette vil resultere i mere ensartede produktbedømmelser.

Pris efter aftale

Sensoriske fødevarebedømmelser - instruktion face to face

Nr. 67030 A
1 dag kursus
Tilbydes som firmakursus.
  • Tilbydes som firmakursus.

Efter blot én dags instruktion vil du være i stand til selv at gennemføre sensoriske fødevarebedømmelser i din virksomhed. DMRI Teknologisk Institut i Taastrup tilbyder målrettet instruktion face to face, som vil gøre dig i stand til at gennemføre sensoriske bedømmelser på en nem, tidsbesparende og økonomisk måde.Metoderne kan anvendes, uanset om det er lugt, udseende, smag og/eller konsistens, der er i fokus.

DKK 3.999 kr

Smagen af fermentering

Nr. 38013 A
1 dag kursus
Næste afholdelse 1/11 2016
  • Aarhus
    1. november 201601/11 2016
  • Taastrup
    14. marts 201714/3 2017

Teknologisk Instituts seniorspecialister guider dig vej gennem den nye hotte trend fermentering.Fermentering af både vegetabilske råvarer og kød har holdt sit indtog i gastronomien og industrielle produkter, men det kræver styr på mikrobiologi, råvarer og produktsikkerhed.Fermentering giver mulighed for at opnå nye smage, øget holdbarhed og spændende nye produkter.

DKK 4.700 kr

Viskositet og viskositetsmåling

Nr. 27612 B
1 dag kursus
Næste afholdelse 28/3 2017
  • Aarhus
    28. marts 201728/3 2017

Lær at måle og analysere produkters viskositet og flydeegenskaber vha. viskositetsmåling. Et lettilgængeligt kursus i viskositet og viskositetsmåling i teori og praksis. Viskositet har stor betydning for mange produkters procesegenskaber, kvalitet og forbrugeropfattelse. Korrekt anvendelse af viskositetsmåling kan give brugbar viden om produktkvaliteten. Kurset gennemgår teorien bag viskositet, metoder til viskositetsmåling, forskellige produktegenskaber og afgørende faktorer for, at man kan foretage korrekte målinger.

DKK 500 kr

Workshop: Hvor meget kan du spare - med den rigtige kniv i produktionen?

Nr. 67001 A
NYT
1 dag konference
Ingen planlagte afholdelser
  • Ingen planlagte afholdelser

På workshoppen får du mulighed for at drøfte egne problemstillinger med eksperter inden for området. Du ser eksempler på nedslidte knive, nye ståltyper og får en status på fødevareproducenternes erfaringer og udfordringer med knive.Efter workshoppen vil du have et godt overblik over udfordringerne i forbindelse med det korrekte valg af knive og få perspektiveret brugen af optimalt skærende værktøjer