Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
72806 - Fysisk arbejdspladsdesign, der skaber kreativitet, innovation og vækst - NEW - 25-08-2016
1 dag konference

Fysisk arbejdspladsdesign, der skaber kreativitet, innovation og vækst

Få konkret inspiration til, hvordan det fysiske arbejdspladsdesign kan bidrage til at skabe kreativitet, innovation og vækst i din virksomhed. Det er ikke muligt at tvinge kreativitet, innovation og vækst frem hos medarbejderne, men det kan understøttes gennem de fysiske rammer, som er afgørende for menneskets adfærd - inklusiv evnen til at præstere i arbejdsmæssig sammenhæng.

Det kræver en målrettet indsats at skabe kreativitet, innovation og vækst – og det kommer ikke kun fra hjernen hos kreative tænkere. For mange virksomheder er det mest naturlige skridt til kreativitet, innovation og vækst at ansætte talenter og eksperter. Men mange virksomheder har overset den nye forskning, som viser, at det fysiske arbejdspladsdesign har stor betydning for medarbejdernes evne til at levere resultater. Mange har endnu ikke indset, at den faste ejendom holder en af de væsentligste nøgler til kreativitet, innovation og vækst. Hvis den anvendes på den rigtige måde.

Men hvad er den rigtige måde at designe arbejdspladsen på, når du skal skabe kreativitet, innovation og vækst? Få førende eksperters konkrete bud på, hvor du får et konkret indblik i betydningen af det fysiske design for kreativitet, innovation og vækst. På konferencen præsenterer de både teorier, cases og analyseresultater, som peger på, hvad du og din virksomhed kan gøre, hvis I vil have mere nytteværdi af jeres faste ejendom.

Udbytte

• Indblik i nyeste forskning om sammenhængen mellem det fysiske design af arbejdspladsen og kreativitet, innovation og vækst.
• Indblik i konkrete cases, hvor virksomheder har øget nytteværdien af deres faste ejendom til gavn for kreativitet, innovation og vækst.
• Deltagelse i workshops, der går i dybden med de kendte sammenhænge mellem fysisk design og kreativitet, innovation og vækst. Workshops sættes i spil i forhold til dine og de øvrige konferencedeltagernes ønsker og udfordringer.
• Ideer til, hvordan du konkret kan omsætte den nye viden i din egen virksomhed.

Deltagerprofil

Konferencen henvender sig til ledere, projektledere og ansatte i det offentlige og i private virksomheder, der ønsker viden og værktøjer til at maksimere nytteværdien af den faste ejendom og skabe en arbejdsplads, som understøtter kreativitet, innovation og vækst. Konferencen henvender sig også til dem, der ønsker ideer til, hvordan de gennem fysisk arbejdspladsdesign kan tiltrække og engagere dynamiske medarbejdere, som styrker virksomhedens kreativitet, innovation og vækst. Konferencen henvender sig også til dem, der blot søger inspiration til, hvordan fysisk arbejdspladsdesign også kan tage sig ud.

DAGENS TALERE

Claus Nygaard, Professor, ph.d. og direktør i cph:learning
Claus Nygaard har siden 1995 udviklet og afholdt lederuddannelse for danske og udenlandske virksomheder. Han har modtaget FUHUs undervisningspris som bedste underviser på CBS, og har modtaget flere internationale priser for forskning og formidling. Claus er ekspert i strategi og ledelse. Han har skrevet 140 bøger og artikler nationalt og internationalt. Heriblandt er han redaktør på en international bog om Learning Space Design.
Casper Holm, designer og partner i Régime
Casper Holm er partner i Régime, der siden 2010 har undersøgt, rådgivet og designet rum med effekt på menneskelig adfærd og mentale tilstande. Régime arbejder efter paradigmet i Behavioral Architecture & Design, der udnytter viden om mennesket natur og evolutionære preferencer til at optimerer deres habitat.
Catherine Gall, Director of WorkSpace Future Research in Europe, Steelcase
Catherine Gall er Director of WorkSpace Future Research in Europe hos verdens største kontormøbelproducent Steelcase. Specielt ved Steelcase er, at de hare get universitet med ph.d.-studerende og andre forskere, som undersøger sammenhænge mellem fysisk miljø og menneskets performance. Herunder også smart-teknologiers anvendelse I traditionelle møbler.
Thomas Dickson, arkitekt, designer og journalist
Thomas Dickson er arkitekt, designer og journalist der gennem en årrække har beskæftiget sig med hvordan arkitekturen og indretningen blev og kan bruges til at bringe de forskellige dele af organisationen sammen i en ny struktur, og skabe nye netværk blandt de sammenførte medarbejdere. Thomas Dickson skriver i en række medier og har udgivet bogen Rum til det gode liv (Nyt Nordisk Forlag 2015) og Dansk design (Gyldendal 2006). For tiden arbejder han på en Ph.d. på Aalborg Universitet om hvorfor dansk design blev en stor succes efter 2. verdenskrig.
RETHNK Collaboration LAB
RETHNK tilbyder som de eneste i Danmark et unikt lærings- og workshop miljø - med tilhørende proces - for at mennesker kan arbejde med 'accelereret forandrings- og beslutningsprocesser.’ Metode og miljø er kendt i hele verden under navnet MG Taylor og har været anvendt i over 50% af Global Fortune 500 og bruges bla. også af World Economic Forum.
RETHNK henvender sig til organisationer, som vil udvikle bæredygtige løsninger på virksomhedens udfordringer gennem en collaborativ tilgang og designet proces, indenfor eksempelvis innovation, strategiudvikling/implementering eller kultur og værdier. RETHNK Collaboration Lab leverer det fysiske miljø til konferencen, som I sig selv er lidt ud over det sædvanlige. Så vær klar til at opleve, hvordan fysisk miljø også kan bruges til at facilitere deltagere ved en konference.

Konferenceprogram
 • Indtjekning og morgenbuffet
 • Velkommen til en dag med fysisk arbejdspladsdesign. Verden rundt på 10 minutter

  Claus Nygaard, Professor, ph.d. og direktør i cph:learning

  Claus byder velkommen med en række illustrative eksempler på fysisk design i verdensklasse. Når vi nu ikke kan rejse verden rundt på en dag, må vi kickstarte fantasien med et overflødighedshorn af billeder af fysisk arbejdspladsdesign. For at sætte dine tanker og drømme i gang.

 • Forskningen bag fysisk arbejdspladsdesign, kreativitet, innovation og vækst.

  Claus Nygaard, Professor, ph.d. og direktør i cph:learning

  Claus præsenterer dig for den nyeste forskning, som viser sammenhænge mellem fysisk arbejdspladsdesign, kreativitet, innovation og vækst. Forskningen taler for sig selv. Måske tager den endda livet af både det gode gamle enkeltmandskontor og det nymodens storrumskontor?

 • Fire ting der skal til for at skabe den innovative arbejdsplads.

  Casper Holm, Designer og partner i Régime

  I en tid hvor innovation opstår i hjernen mens omgivelserne er noget kroppen befinder sig i, så er det innovative rum en bro mellem det fysiske og det metafysiske. Kan det overhovedet lade sig gøre? Lad os se! Hør Casper fortælle om hvordan Radio 24/7 er blevet omdannet til et innovativt arbejdsmiljø, hvor der gennem få greb er skabt en rigdom af rumlige nuancer, der er opbygget på samme måde som de landskaber, vores hjerner er udviklet til at agere og samle oplysninger i.

 • Pause med kaffe, te og frugt.
 • What we look for, when we design for innovation (oplægget holdes på engelsk)

  Catherine Gall, Director of WorkSpace Future Research in Europe, Steelcase

  Catherine tager dig med på en opdagelsesrejse ind i designerens værksted. Hør hvordan hun og hendes team fra Steelcase i Europa arbejder med at finde innovative løsninger for virksomheder. Hvad kigger de efter? Hvilke sammenhænge kender de mellem fysisk arbejdspladsdesign og kreativitet, innovation og vækst? Hvor lang tid tager det at ændre en arbejdspladskultur og hvordan gøres det bedst?

 • Kan arkitektur forandre hverdagen for medarbejderne så der skabes samarbejde og vidensdeling?

  Thomas Dickson, arkitekt, designer og journalist

  Vi kender alle ordsproget at ’klæder skaber folk’. Men gælder det også at ’indretninger skaber organisationer’? Det mener arkitekt, designer og journalist Thomas Dickson, som vil fortælle om virksomheder, der helt bevidst har brugt arkitektur og design til at forandre hverdagen for medarbejderne. En af de cases som han vil bruge under sit indlæg, er hvordan den store nordiske bank, Swedbank, i 2014, med hjælp af det danske arkitektfirma 3XN, byggede nyt stort hovedsæde til afløsning for deres ældre lejemål på flere adresser i det indre Stockholm. Denne bygning skulle rumme 2.500 medarbejdere, der hidtil havde arbejdet på de forskellige kontorer i byen. Hør hvad der skete.

 • Frokost
 • Workshop 1: Hvad virker?

  Vær med når vi i små workshops af 6-8 deltagere, laver en analyse af kreativitet, innovation og vækst på de arbejdspladser du selv kender til. Hvad ville du bibeholde og hvad ville du smide væk, hvis du selv kunne bestemme dit fysiske arbejdspladsdesign? Til at støtte sig får deltagerne en lang række fotos af fysisk arbejdspladsdesign.

 • Workshop 2: 10 principper for fysisk arbejdspladsdesign.

  På baggrund af deltagernes egne erfaringer og eksperternes indlæg, skaber vi de 10 principper for fysisk arbejdspladsdesign, der skal hjælpe med at skabe kreativitet, innovation og vækst. Workshops af 6-8 deltagere. Til at støtte sig får deltagerne en forskningsbaseret model, der viser de potentielle sammenhænge mellem fysisk arbejdspladsdesign og kreativitet, innovation og vækst.

 • Kollektiv deling af principperne for fysisk arbejdspladsdesign til skabelse af kreativitet, innovation og vækst.

  Efter de to Workshops, mødes alle deltagerne og deler deres 10 principper for fysisk arbejdspladsdesign. Her får hver deltager mange konkrete indsigter og gode råd med hjem.

 • Afrunding og afslutning.

  Claus Nygaard, Director, Cph. Learning

Vis hele programmet
Downloads
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser