Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
72369 - HjerneDagen 2016
1 dag konference

HjerneDagen 2016

Den nyeste viden om hjernen serveret direkte til dig på en intensiv dag. Konferencen er for ledere og medarbejdere, der vil have indblik i den nyeste hjerneforskning samt inspiration til at udvikle sig selv og sit team på hjernens præmisser. Få hjernen på hjernen!

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 33 besvarelser

Styrk din hjerne og få direkte glæde af at neurovidenskaben udvikler sig med raketfart i disse år. For 7. år i træk afholder vi den årligt tilbagevendende konference, hvor landets førende eksperter præsenterer den nyeste viden om hjernen, konkrete redskaber til at forbedre hjernens ydeevne og inspiration til at skabe forandringer.

Skab nye neuroner og hjernemæssige netværk. Deltag på denne inspirerende konference hvor ny viden om hjernen er på dagsordnen til glæde for dig. Ved at deltage på konferencen tager du et afgørende skridt i retning af at forstå, udvikle og vedligeholde et af dine vigtigste arbejdsredskaber. Vi garanterer tankevækkende ny viden og inspiration til ny adfærd.

Sammenlagt en helt fantastisk dag! En vitaminindsprøjtning til hverdagen, som vi jo i øvrigt elsker :-)!

Christina Winther - GEUS

Udbytte

 • Den nyeste viden om hjernen, dens udvikling og vedligeholdelse
 • Oplev Danmarks pt. førende hjerneeksperter
 • Styrket forståelse af den lærende og sociale hjerne
 • Inspiration til at arbejde på hjernens præmisser

Jeg roser det høje faglige niveau – den gode balance og flow.

Annette Risdahl, Novo Nordisk

Troels W. Kjær
er overlæge, professor og hjerneforsker på Roskilde Universitetshospitial og eks¬tern lektor ved Københavns Universitet. Han har tidligere arbejdet på Neurofysiologisk klinik på Rigshospitalet og er bl.a. kendt fra tv-programmerne ”Viden om”, ”Ha’ Det Godt” og ”Praxis”. Til daglig forsker Troels i hjernens mysterier med scanninger, magnetiske hjernestop og indopererede elektroder. Troels er en vidunderlig formidler, og er i stand til at fortælle om hjernens komplekse forunderligheder på en måde så alle forstår det.
Kjeld Fredens
er adj. professor ved reCreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Han er læge, har været lektor (hjerneforsker) ved Århus Universitet, seminarierektor ved Skive Seminarium, udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter og vismand i Kompetencerådet. Kjeld Fredens har endvidere været redaktør på tidsskriftet Kognition & Pædagogik, censorformand ved Masteruddannelse i Læreprocesser ved Videnscenter for Læreprocesser, Aalborg Universitet – og modtager af FTF´s kulturpris 97. Han har brugt de sidste 35 år på at skrive om og forstå hvilke handlinger og tankeprocesser, der ligger til grund for tænkning, undervisning, læring, kreativitet og samarbejde. Kjeld Fredens er forfatter til 187 artikler og 8 bøger.
Rikke Østergaard
er erhvervssociolog og mentaltræningsekspert. Rikke har indgående kendskab til samarbejde i organisationer, stress, konfliktløsning, mindfulness og mentaltræning. Hun er uddannet sociolog fra Københavns Universitet og har kombineret sin uddannelse med studier i buddhistisk psykologi og filosofi på University of Sydney og hos tibetanske munke på klostre i Himalayabjergene, hele tiden med fokus på en ting: Hvordan vi kan træne sindet og dermed hjernen. Rikke har i en årrække undervist erhvervsfolk i mentaltræning og meditation, holdt foredrag og arbejdet professionelt med grupper og organisationer. Desuden både underviser og coacher hun flere ledere fra det danske erhvervsliv.
Ulrich Kirk
er lektor ved Institut for Psykologi på Syddansk Universitet, ekstern lektor på Copenhagen Business School og ph.d. i Neuroscience fra University College London. Ulrich har specialiseret viden omkring neuroplasticitet – hjernens evne til at ændre sig – som han har studeret med fMRI-scanning. Specifikt er Ulrich ekspert indenfor de hjernemæssige ændringer, som mindfulnesstræning har på rationel og emotionel beslutningstagning (decision-making) og social kognition.Ulrichs arbejde er international anerkendt og samarbejdspartnere inkluderer New York University, Columbia University, University of Toronto, Virginia Tech, Peking University samt University College London.
Helen Erichsen
har en sjældent set fortælleevne. Hun er tidligere idrætslærer og udviklingsleder og vil gerne gøre vi danskere mere bevidste om psykologiske samspil og sammenhænge i vore liv, og på den måde give os inspiration til at få mere mening i vores daglige arbejdsliv. Hun mener, at mere mening er et vigtigt fundament for at skabe god og bæredygtig trivsel. Helen er forfatter til bøgerne ”Giv mens du vokser – fra travlhed til trivsel”, udgivet ultimo 2013 på Lindhardt & Ringhof, ”Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare”, den første bog i serien ”Mere mening”, og I 2002 udgav hun den meget roste, ”Frugttræ-strategien – at give samtidigt med at du selv vokser”. Derudover er hun forfatter til en række markante artikler.
Eskild Ebbesen
er 3-dobbelt OL-Guldvinder med GULDFIREREN og cand.scient. i idrætsfysiolog. Som eneste faste mand på ”Guldfireren” frem til 2004 har Eskild vundet OL guld I 1996, 2004 og 2008, OL-bronze I 2000 og VM-guld 1994, 1997, 1998, 1999, 2002 og 2003. Dette gør ham til verdens mest vindende letvægtsroer. Eskild har desuden vundet 4 verdensmesterskaber og slået flere verdensrekorder i roning på land (ergometerroning). Eskild er motionsfaglig ekspert for hjerteforeningens Brevkasse og har desuden skrevet en del artikler om træning og sundhed. Har siden 2001 arbejdet med sundhedstests og motivation af virksomhedsmedarbejdere gennem sundhedsfremmende projekter på arbejdspladsen. Herudover holder han også en række foredrag årligt.

Rabat

Ved tre eller flere samtidige tilmeldinger fra samme virksomhed opnår I 10 % rabat.

Konferenceprogram
 • Indtjekning med kaffe
 • Indledning ved dirigenten, Troels Kjær, overlæge og hjerneforsker, Roskilde Universitets Hospital

  Troels W. Kjær, overlæge og hjerneforsker, Roskilde Sygehus

 • Hjernens enorme potentiale

  Troels W. Kjær, overlæge og hjerneforsker, Roskilde Sygehus

  Arbejdsmarkedet og måden vi arbejder på er under en rivende udvikling – og vi glemmer måske helt at hjernen, som er vores vigtigste arbejdsredskab ikke nødvendigvis kan følge med. Men hvad gør den så? Hvad er det for et enormt potentiale hjernen besidder der gør, at den alligevel accepterer de mange forandringer vi stiller den overfor? Hør, om de sidste nye landevindinger inden for hjerneforskningen, når Troels W. Kjær i vanlig stil guider os igennem dagen.

 • Pause
 • Mennesket i hjernen – lederskab og drift

  Kjeld Fredens, hjerneforsker, læge, adj. professor og foredragsholder

  Hjernen hjælper os med alt, men hvordan kan vi hjælpe den, når vi er på arbejde – når vi gerne vil lede os selv, være forandringsparate og samtidig have styr på driften? Hjernen går ikke så meget op i møder og planlægning – det bærende ord bliver derfor lederskab – for vi kan ikke drifte os igennem forandringer men må lede os igennem. Lederskab handler om at opleve helheder, inspirere andre og udvikle hukommelse for fremtiden og heldigvis hjælper den proaktive hjerne os. For den spørger ikke, hvad man står overfor, men hvad det minder én om. Den proaktive hjerne er adaptiv. Den skaber analogier og associationer, som fremmer et nuanceret syn på situationen; et syn man handler på og konstant justerer – og derfor kan vi klare forandringen

 • Frokost - hjernemad der skærper de små grå
 • Forandringer spørger ikke om lov – de kommer bare

  Henrik Krogh, Stresscoach, Stress & Succes v/Henrik Krogh

  Virksomheder og organisationer bliver udsat for forandringer i et hidtil uset tempo. Det kræver et konstruktivt og ikke mindst positivt syn på disse forandringer. Helen Erichsen tegner et logisk og menneskeligt billede af, hvorfor vi mennesker reagerer som vi typisk gør, når vi bliver udsat for forandringer. Det første møde med forandringer kan ofte, helt naturligt, sætte et alarmberedskab i gang, og vi oplever ofte denne reaktion som negativ, selvom den er ganske normal. Ifølge Helen er forandringer et vilkår. Det gælder således om at få så meget positivt, som muligt, ud af forandringerne. Vi skal ændre vores mindset, så de nye vilkår ikke er et problem, med mindre vi gør det til et problem.

 • Pause
 • Sluk emhætten – træn din hjerne og træf bedre beslutninger

  Ulrich Kirk, hjerneforsker og lektor ved Institut for Psykologi på Syddansk Universitet

  Din hjerne skal forholde sig til utallige små og store beslutninger hver dag – nogle langt vigtigere end andre. Og beslutningerne er ikke blevet færre i den nye virkelighed af smart phones, internet og frihed til at vælge præcis hvilket liv, du vil leve. Men i krydsfeltet mellem mentaltræning og moderne hjerneforskning, træder nye muligheder frem. Det er hverken en mirakelkur eller en kvikløsning, men derimod brugbare redskaber til at ’slukke emhætten’, der snurrer i baggrunden: rydde mentalt op, reducere stresspåvirkning og gøre det lettere at leve i en verden, der kræver mere og mere af den enkelte.

 • Kort pause (gå en rask lille tur, spis lidt sødt, grin med din medkursist – det gavner)
 • Arbejdsglæde og effektivitet går hånd i hånd

  Eskild Ebbesen, 3-dobbelt OL-vinder, cand. Scient. og foredragsholder

  Eskild Ebbesen mener, at alle kan styrke deres vindermentalitet og opnå bedre præstationer i alt, hvad de foretager sig. For mange af os udnytter slet ikke de ressourcer, vores hjerne byder os. De seneste års hjerneforskning byder på mange gode nyheder – ikke mindst, at vi selv kan bidrage effektivt til at udvikle og træne vores hjerne og præstationer i positiv retning. Med henvisning til forskningsresultater og kombineret med praktiske erfaringer gives ikke kun et fagligt godt udgangspunkt, men også et humørfyldt indspark til at droppe undskyldningerne og dyrke vindermentaliteten.

 • Afslutning på konferencen
Vis hele programmet
Downloads
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser