Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Rejer og dild

Holdbarhed af fødevarer

Kursus i optimering af holdbarhed af fødevarer. Med baggrund i de indre og ydre faktorer, der har indflydelse på holdbarheden, gennemgås metoder til fysisk, kemisk og mikrobiologisk beskyttelse af fødevarer således, at man fastholder sunde og sikre fødevarer med god spisekvalitet. Metoder til stabilitetstest og valg af analyser bliver introduceret.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 0 besvarelser

Udbytte

  • Kendskab til, hvilke indre og ydre faktorer der har betydning for holdbarhed af fødevarer
  • Forståelse af, hvordan kemi, fysik og mikrobiologi påvirker holdbarhed af fødevarer
  • Overblik over, hvordan man optimalt håndterer fødevarer under produktion, distribution og opbevaring
  • Indsigt i, hvordan man praktisk undersøger holdbarhed af fødevarer

Deltagerprofil

Du arbejder med produktion, produktudvikling og kvalitetssikring af fødevarer. Produktudviklere og produktionspersonale med basalt fødevarekendskab, der ønsker en dybere forståelse for fødevarers holdbarhed og om, hvordan man kan undgå ødelæggende processer.

Underviser

Eleonora Miquel Becker- M.Sc, projektleder i Center for Fødevareteknologi med ansvar for centrets holdbarhedslaboratorier - har mange års erfaring med holdbarhed, kvalitet af fødevarer og fødevaresikkerhed.
Anette Granly Koch, Teamleder for området konservering og hygiejne, har gennem mange år arbejdet med, hvordan recepter og processer kan forbedre den mikrobiologiske fødevaresikkerhed og holdbarhed.

Indhold

  • Hvad er holdbarhed?
  • Mekanismer bag ødelæggende processer i fødevarer (kemi, fysik, mikrobiologi)
  • Indre faktorer, der påvirker fødevarers holdbarhed (råvarekvalitet, vandindhold, pH, tilsætningsstoffer osv.)
  • Ydre faktorer, der påvirker fødevarers holdbarhed (temperatur, emballering, fugt, lys osv.)
  • Praktisk bestemmelse af holdbarhed (planlægning og opsætning af lagringsforsøg, analysemetoder, evaluering af resultater)
  • Forebyggelse af ødelæggende processer under produktion, distribution og opbevaring

Bemærkninger

Der vil i det omfang, det er muligt, blive inddraget produkter og eksempler fra din egen hverdag.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser