1 dags kursus
 

Introduktion til HACCP

Virksomheder i fødevarekæden møder krav fra både kunder og myndigheder om at styre fødevaresikkerheden efter HACCP-principperne.

Dette grundlæggende HACCP-kursus giver deltagerne et hurtigt og praktisk indblik i HACCP.

Udbytte

Efter en kort introduktion til HACCP arbejder vi med HACCP-principperne i et konkret eksempel, så deltagerne får et praktisk indblik i:

  • Hvad HACCP er og hvad det omfatter.
  • Hvordan man gennemfører en HACCP-undersøgelse.
  • Hvad HACCP resulterer i.
  • Hvordan HACCP kan være med til at give sikre produkter.
  • Hvorfor egenkontrol og kundekrav bygger på HACCP-principperne.

Deltagerprofil

  • Ledelse og medarbejdere i virksomheder, der skal til eller er i gang med at arbejde efter HACCP-principperne.
  • Nye medarbejdere, som ansættes i virksomheder, der allerede arbejder efter HACCP-principperne.
  • Personer, som blot ønsker at vide, hvad HACCP er.

Underviser

Lone Sass Mortensen er M.Sc. Food Science og lead assessor. Hun har arbejdet med HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed siden 1993, bl.a. ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Fungerer som rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.

Indhold

  • Hvad er HACCP?
  • Baggrund, formål og indhold
  • HACCP-principper, -begreber og -metodik
  • Hvordan HACCP?
  • Flowdiagrammer
  • Risikofaktorer - identifikation, vurdering og styring
  • Basisprogrammer (GMP, PRP)
  • Operationelle basisprogrammer (OPRP)
  • HACCP-plan - kritiske styringspunkter (CCP)

Form

Der veksles mellem korte teoretiske indlæg og praktiske øvelser, hvor deltagerne gennemfører en konkret HACCP-undersøgelse.

 

For yderligere information kontakt

M.Sc. Food Science, Lone Sass Mortensen
Email:  
Telefon: +45 72201483

Evaluering

 
 

Tid og sted

 
Aarhus
2. februar 2015
 
 
Aarhus
8. september 2015
 
Se flere datoer
1 dag
DKK 4.900
ekskl. moms
Nr. 52002 B
Tilmeld dig her

Kursusadministration

Kontakt os for tilmelding og spørgsmål vedrørende kurser og konferencer.
72 20 30 00
 

Andre kurser 

Modtag kursusnyheder

  • Få nyheder om kurser og konferencer
  • Unikke tilbud med aktuelle arrangementer
  • Tilbud om kompetenceudvikling
Tilmeld e-mail nyhedsbrev

Vedligehold og forbedring af HACCP-systemer

Udvikling af HACCP-systemer

Firmakurser
til din virksomhed

Hør mere om firmakurser
skræddersyet til jeres behov.

Praktiske oplysninger
& kørselsvejledning

 
 
 
Taastrup
Gregersensvej 1
2630 Taastrup
Telefon 72 20 20 00
Telefax 72 20 20 19
Aarhus, Teknologiparken
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Telefon 72 20 20 00
Telefax 72 20 10 19
DMRI
Gregersensvej 9
2630 Taastrup
Telefon 72 20 20 00
Telefax 72 20 27 44
Kursusadministration
Gregersensvej 1
2630 Taastrup
Telefon 72 20 30 00