Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Glas3
Nyt
1 dag kursus

Introduktion til sensoriske analyser

Hvordan anvendes sensorisk analyse i det daglige, og hvordan tolkes og anvendes resultaterne? Sensoriske analyser er et effektivt redskab og giver et sikkert beslutningsgrundlag i forbindelse med kvalitets- og produktionskontrol samt ved kontrol af nye ingredienser eller råvarer. Sensoriske analyser giver mulighed for at fastholde og dokumentere ensartet produktkvalitet i den daglige produktionskontrol, ved udskiftning af ingredienser og råvarer, ved anvendelse af alternative leverandører, ved samt fx ved reduktion af fedt, sukker og salt i produkterne.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 3 besvarelser

Udbytte

  • Viden om de grundlæggende principper i sensorisk analyse
  • Overblik over metoderne triangel-, par- og duo-trio-test samt rangorden
  • Hjælp til at lede, analysere og bruge sensorisk analyse mere effektivt

Deltagerprofil

Personer, der arbejder med produktion, udvikling og kvalitetskontrol af fødevarer og ingredienser til fødevarer.

Underviser

Pia Ingholt Hedelund M.Sc. og Karsten Kramer Vig, Levnedsmiddeltekniker. Begge har indgående kendskab til og praktisk erfaring med sensoriske analyser samt forbrugertest og har ansvaret for det sensoriske panel i Center for Fødevareteknologi.

Indhold

  • Hvad er sensorisk analyse?
  • Teori om menneskets sanser
  • Gennemgang af sensoriske analysemetoder og deres anvendelsesmuligheder
  • Øvelser til illustration af de forskellige forskelstests
  • Tolkning af analyseresultater

Bemærkninger

Prisen er incl. forplejning og kursusmateriale til øvelser. Kurset tager udgangspunkt i lærebogen "Sensorik måling med menneskelige sanser" (Norsk), som det vil være muligt at købe på kursusdagen.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser