Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Viskositetblaa

Reologi - videregående

Lær at anvende reologi til karakterisering af produkters viskositet, konsistens, viskoelasticitet, gelstyrke og flydegrænse. Konsistens er en kritisk kvalitetsparameter for en lang række produkter. Reologi anvender instrumentelle målinger til at karakterisere produkters konsistens, fx gelstyrke, elasticitet og flydeegenskaber. På kurset gennemgås og demonstreres forskellige reologiske metoder, som giver viden om diverse produktegenskaber.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 0 besvarelser

Udbytte

  • Alment kendskab til grundbegreberne inden for viskositet og viskoelasticitet
  • Grundlæggende forståelse for princippet i oscillerende målinger
  • Viden om forskellige oscillerende målinger
  • Viden om fortolkning af resultater fra reologiske målinger

Deltagerprofil

Personer, der udfører eller anvender resultater fra reologiske analyser, eller arbejder med produkter eller processer, hvor reologiske egenskaber er en kvalitetsparameter.

Underviser

Underviser Maria Barmar Larsen, kemiingeniør, konsulent i Center for Fødevareteknologi. Maria har praktisk erfaring med viskositetsmålinger og reologisk karakterisering af forskellige produkter.

Indhold

  • Letforståelig gennemgang af terminologi og grundbegreber
  • Kort repetition af viskositet og viskositetsmåling
  • Viskoelasticitet
  • Princippet i oscillerende målinger
  • Oscillerende målinger - stress sweep, frekvens-sweep, temperatur-sweep, creep test
  • Reologisk produktkarakterisering
  • Praktisk demonstration og øvelser
  • G', G'', fasevinkel
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser