Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
strategisk samskabelse webbanner
1 dag konference

Strategisk samskabelse - nye metoder til ideudvikling og vækst

Få konkret inspiration til, hvordan du kan skabe ideudvikling og vækst i din virksomhed gennem strategisk samskabelse; et bevidst strategisk arbejde med at udvide din værdikæde i begge ender i relation til leverandører, kunder og andre interessenter.

Strategisk samskabelse er netværksøkonomiens nye metode til idéudvikling og vækst. Strategisk samskabelse har vist, hvordan sociale entreprenører, nye teknologier, nye ejerskabsformer og nye forretningsformer netop i disse år outperformer de gængse forretningsmodeller. AirBnB, Uber og Alibaba er store kendte eksempler fra udlandet. Interessenter, der ikke har haft tradition for at samarbejde, samskaber nu nye løsninger, som udkonkurrerer kendte produkter og services på markedet. Men hvordan står det til i Danmark? Hvad gør danske virksomheder, når de skal skabe ideudvikling og vækst uden selv at have alle ressourcer og alle svar til rådighed? Det diskuterer vi på konferencen, hvor vi også viser konkrete modeller for strategisk samskabelse.

Hvorfor en konference om strategisk samskabelse?
Strategisk samskabelse gør det muligt for virksomheder at komme i tæt dialog med nuværende og potentielle kunder, og dermed skabe idéudvikling og vækst mere intelligent og effektivt. Det er en forretningsmodel, som har vist sig at virke overraskende godt. Både inden for den private, offentlige og frivillige sektor.

Ved at deltage i konferencen vil du få indsigt i strategisk samskabelse som koncept, og du vil blive præsenteret for konkrete værktøjer til, hvordan strategisk samskabelse kan skabe værdi i din virksomhed lige fra strategiudvikling, produktudvikling, procesoptimering, finansiering, leverandørvalg, partnerskaber mv. På dagen præsenterer eksperter den nyeste viden om strategisk samskabelse, og du vil høre om konkrete cases, hvor virksomheder har brugt strategisk samskabelse som metode.

Dagen er et skridt i retningen af at forstå, udvikle og vedligeholde en af tidens mest populære og vigtigste metode til at skabe idéer og vækst. Vi garanterer, at du går fra konferencen med ny viden, metoder og inspiration til strategisk samskabelse i din virksomhed.
Strategisk samskabelse er en metode, der kan bruges af alle virksomheder. Konferencen henvender sig derfor til både private og offentlige virksomheder.

Konferencen har tre fokuspunkter: viden, cases, metoder.
• du præsenteres for den nyeste viden om strategisk samskabelse (co-creation).
• du får indblik i konkrete cases. Hvem har brugt samskabelse? Hvad har resultatet været? Hvordan har de skabt idéer og vækst? Både udenlandske og danske cases.
• du præsenteres for en konkret samskabelsesmetode, som du får mulighed for at afprøve på konferencen.

Oplægsholdere på konferencen:

Signe Skov- Hansen, Seniorspecialist, Idé og vækst, Teknologisk Institut
Signe Skov-Hansen arbejder til dagligt strategisk og praktisk med åben innovation og digital transformation af virksomheder og organisationer. Signe har igennem en lang årrække understøttet virksomheder i involverende processer, crowdsourcing og online samskabelse gennem social teknologi. Signe har en baggrund som sociolog og underviser i innovationsledelse på Teknologisk Institut.
Claus Nygaard, Professor, ph.d., cph:learning
Claus Nygaard har siden 1995 udviklet og afholdt lederuddannelse for danske og udenlandske virksomheder. Han har modtaget FUHUs undervisningspris som bedste underviser på CBS, og har modtaget flere internationale priser for forskning og formidling. Claus er ekspert i strategi og ledelse. Han har skrevet 140 bøger og artikler nationalt og internationalt.
Steffen Löfvall, Partner, ph.d., cph:learning
Steffen Löfvall har en Ph.d. i strategiske ledelse og har arbejdet i en årrække med strategiske samskabelsesprocesser i rollen som ledelseskonsulent, universitetsafdelingschef og praksisforsker. I dag er han medstifter af det forskningsbaserede konsulenthus cph:learning og ekstern lektor på CBS, ITU og KU. På CBS Master in Public Governance har han bl.a. været fagsansvarlig i grund- og valgfagene om strategisk netværksstyring og strategisk agilitet.
Direktør Jesper Müller-Krogstrup, Nosco
Jesper er medstifter og CEO i Nosco. Han har en baggrund som Cand.polit. med speciale i Behavioral Economy. For 10 år siden, startede Jesper virksomheden Nosco, som er en software- og konsulentvirksomhed. De specialiserer sig i at gøre andre virksomheder i stand til at arbejde med idéer, innovation og problemløsning kollektivt, blandt alle medarbejderne. Dette sker med udgangspunkt Nosco platformen - en social platform til idéer, som en række danske og udenlandske virksomheder har taget til sig, herunder Maersk, Volvo, Velux og Novozymes.
RETHNK Collaboration LAB.
RETHNK tilbyder som de eneste i Danmark et unikt lærings- og workshop miljø - med tilhørende proces - for at mennesker kan arbejde med 'accelereret forandrings- og beslutningsprocesser’. Metode og miljø er kendt i hele verden under navnet MG Taylor og har været anvendt i over 50% af Global Fortune 500 og bruges bla. også af World Economic Forum.
RETHNK henvender sig til organisationer, som vil udvikle bæredygtige løsninger på virksomhedens udfordringer gennem en collaborativ tilgang og designet proces, indenfor eksempelvis innovation, strategiudvikling/implementering eller kultur og værdier.

Konferenceprogram
 • Indtjekning med kaffe
 • Indledning

  Signe Skov-Hansen, Seniorspecialist, Idé og vækst, Teknologisk Institut

 • Strategisk samskabelse – buzz eller bluff – få den nyeste viden

  Claus Nygaard, Professor, ph.d. , cph:learning

  Alle taler om strategisk samskabelse. Det minder lidt om en dille. Men der er noget om snakken. Strategisk samskabelse er netværksøkonomiens nye metode til idéskabelse og vækst. Men hvad ligger der bag det flotte ord? Hvordan virker det – ikke mindst i praksis og hvorfor er det netop nu, at der tales om samskabelse som aldrig før? Få svaret når Claus Nygaard sætter rammerne for dagens emne, med afsæt i hvordan også din virksomhed kan opnå vækst med den såkaldte Co-Creation.

 • Fra teori til virkelighed - præsentation af konkrete cases

  Steffen Löfvall, ph.d, cph:learning

  Når vi taler om samskabelse kan det se ud som om at det virker bedre i teorien end i virkeligheden. Er der ikke blot tale om tilfældigheder og held når forskellige aktører finder sammen og ændrer markedet eller tænkningen om et produkt eller service? Hør hvordan mindre og store virksomheder har arbejdet strategisk med samskabelse og hvad der kom ud af det, når Steffen Löfvall tager os ud på en rejse i, hvordan samskabelse har skabt ideer og vækst.

 • Pause
 • Tre parallelle spor: omdrejningspunkter for strategisk samskabelse
  1: Teknologi som omdrejningspunkt for strategisk samskabelse

  Jesper Müller-Krogstrup, direktør, Nosco

  Virksomheden Nosco hjælper virksomheder med idéudvikling og innovation. Deres værktøj til samskabelse er en softwareplatform. På Spor 1 kan du høre om Noscos arbejdsmetoder, når de bringer medarbejdere og kunder sammen på en softwareplatform for at skabe idéudvikling og innovation. Hvad gør de? Hvorfor gør de det? Hvad virker?

  2: Organisering som omdrejningspunkt for strategisk samskabelse

  Teknologisk Instituts Fablab

  Teknologisk Instituts Fablab hjælper virksomheder og iværksættere med at organisere deres idéudvikling og vækst. Ved at teste og markedsvurdere hurtigere, kan virksomheder nedbringe risiko og omkostninger ved produktudvikling og sikre større træfsikkerhed på nye produkter. Det kræver mod til at lade mange ideer fejle undervejs. På Spor 2 kan du høre om Teknologisk Instituts Fablab og deres tilgang til organisering af arbejdet med idéudvikling og vækst. Hvad gør de? Hvorfor gør de det? Hvad virker?

  3: Design (Re)Thinking som omdrejningspunkt for strategisk samskabelse

  RETHNK Collaboration LAB

  RETHNK hjælper virksomheder med at accelerere deres forandrings- og beslutningsprocesser overfor komplekse organisatoriske udfordringer med mange interne og/eller eksterne interessenter. Med et tredobbelt perspektiv, gentænkes innovations- og designprocesser i deres Collaboration Lab, der sikrer at innovation ikke blot er nyt, men også er nyttigt og nyttiggjort i organisationen. På Spor 3 løfter RETHNK sløret for hemmeligheden bag implementeret innovation. Hvad gør de? Hvorfor gør de det? Hvad virker?

 • Frokost
 • Workshop om strategisk samskabelse

  Eftermiddagen er dedikeret til en workshop, hvor du prøver kræfter med strategisk samskabelse. Du inviteres til at arbejde sammen med andre konferencedeltagere om at designe et projekt, som skal løses gennem strategisk samskabelse. Workshoppen har til formål at introducere dig til en metode til strategisk samskabelse, som du efterfølgende kan gå hjem og bruge selv. Det kræver ikke forudgående kendskab til strategisk samskabelse at deltage i workshoppen – alle kan være med.

 • Kaffe, te med kage og frugt
 • Veje frem med strategisk samskabelse

  Lær og bliv inspireret af hinanden, når alle grupper fremlægger deres samskabelsesprojekter fra workshoppen. I dette plenum-arbejde fokuseres på de mulige veje frem, når virksomheden skal arbejde med strategisk samskabelse.

 • Afrunding og afslutning

  Claus Nygaard, Professor, ph.d. , cph:learning

  Claus præsenterer en syntesemodel for strategisk samskabelse, som samler erfaringerne fra dagens oplæg og workshops. Du kan anvende syntesemodellen i dit eget arbejde med strategisk samskabelse.

Vis hele programmet
Downloads
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser