Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Produktionslinien ved Nissan Motors UK

Studietur - oplev 7 timer på Europas mest effektive bilfabrik

Når man tænker på 'effektiv europæisk bilproduktion', så falder tanken ofte på tyskerne. Men Nissan's fabrik, Nissan Motor Manufacturing UK Ltd (NMUK), i England er den mest produktive bilfabrik i Europa. Den fremstiller simpelthen flere biler pr. ansat end nogen anden fabrik - NMUK har ca. 4.500 timelønnede ansatte. 'Body Shop' har 702 Fanuc Nachi og Yaskawa Motoman robotter, der repræsenterer en automatiseringsgrad på 85%. Kapaciteten er 550.000 biler/år. Og det er ikke tilfældigt Nissan klarer sig så godt. Produktionsprocessen er designet og planlagt fra start, og medarbejdere og ledere er omhyggeligt uddannet og trænet.Se, hør og lær hvordan Nissan har fået succes med Lean på deres højt-automatiserede produktionslinie, når vi følger tilblivelsen af en Nissan Qashqai fra start til slut. Tag med på Teknologisk Institut's årlige 1-dags studietur til Nissan Motor Manufacturing UK Ltd i Sunderland, England - Storbritanniens største bilfabrik. I løbet af 7 timer kan der færdiggøres 840 biler! 420 Qashqai og 420 fordelt på Note og Juke. I 2013 påbegyndes også produktionen af Leaf.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 0 besvarelser

Tilmelding og termin

Når vi har 16 tilmeldte, fastlægges datoen ca. 2 måneder frem i tid (afstemmes med Nissan). Hvis datoen ikke kan passe dig, kan du afmelde dig. Tilmeld dig nu (venteliste) - send en mail til kry.herholdt@teknologisk.dk

Hvorfor deltage

Nissans fabrik i Sunderland er teknisk meget avanceret. Robotter og computerintegrerede fremstillingsteknikker skaber omhyggeligt overvågede produktionsprocesser, der reducerer fejl til et absolut minimum.

Organiseringen af et effektivt flow hos Nissan har udviklet en holdning til arbejdet baseret på at give ansvar til ansatte på alle trin. Denne tilgang højner de ansattes moral og reducerer fravær, som er af afgørende betydning for en flow-produktion.

Denne høje kompleksitet i produktionen giver et fuldkomment blik over mulighederne i Lean tænkt til ekstremen. Ideerne og tilgangene fra Nissan's fabrik vil skabe inspiration og give nye overvejelser om lønsomhed og effektiv produktion. Både når der tænkes investering i teknologi og uddannelse af medarbejdere.

Just in Time (JIT) teknologi

JIT betyder, at specifikke køretøjer og komponenter bliver fremstillet på det tidspunkt, hvor efterspørgslen kræver det. Undermontager flyttes til slutmontageværkstedet på netop det tidspunkt, de skal monteres og så videre. Investeringen i lagre og halvfabrikata holdes på et minimum. Hvert køretøj overvåges automatisk på hvert produktionstrin. En sender på karosseriet indeholder alle produktionsdata, for eksempel farve, specifikationer og udstyr. Senderen påvirker sensorer forskellige steder på produktionslinjen og opdaterer registreringerne.

Når for eksempel en sender giver besked til en leverandør om at fremstille et sæde med en bestemt farve og udstyr, bliver sædet produceret. Der går max. 245 minutter fra data sendes til sædet er monteret – Just in Time!

Uddannelsens vigtighed

Det er vitalt at uddanne ansatte i en højteknologisk industri med så avancerede systemer. Nissans uddannelsesafdeling koncentrerer sig om 5 områder: Teknologisk udvikling, personlig udvikling, procesforståelse, computer og udvikling af undervisere (trainees) efter devisen:

Se da Qashqai nr. 1.000.000 forlod fabrikken i England

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser