Lufthastighed og flow

Jonas Emil Vind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 13.

Flow - Lys

Lufthastighed og flow

Få udført dine kalibreringer af anemometrisk udstyr på Teknologisk Institut, i det danske nationale referencelaboratorium for anemometri (luft)


Det er både kompliceret og omfattende at lave pålidelige kalibreringer af udstyr til måling af lufthastighed, da kalibreringer stiller store krav til bl.a. de anvendte metoder, usikkerhedsberegninger samt det anvendte udstyr.

Derfor kan det give stor værdi for dig og din virksomhed, at få udført jeres kalibreringer i et akkrediteret laboratorie. Akkrediteringen er nemlig din garanti for, at de udførte kalibreringer er af højeste kvalitet.


Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Vi kan tilbyde dig kalibrering af dit anemometriske udstyr gennem anerkendte metoder, og vi henviser dig gerne til de internationale regler og retningslinjer, hvis et behov herfor opstår. Til kalibreringerne anvendes henholdsvis vindtunnel eller slæbetank, afhængig af, hvilken hastighed kalibreringerne skal udføres ved.

Vi kan udføre kalibreringer af de fleste typer lufthastighedsmålere i området 0,05 – 30 m/s.

Kalibrering af forskellige typer anemometre
- Termo anemometre
- Ultrasoniske anemometre
- Vingehjulsanemometre
- Kopanemometre


Kalibrering af Pitotrør
- Kan kalibreres med eget hjælpeinstrument tilkoblet
- Kan kalibreres ved brug af Teknologisk Institut egne, kalibrerede hjælpeinstrumenter


Kalibrering af LDA/LDV
Ved kalibrering af laser doppler anemometre, anvendes en, af Teknologisk Institut udviklet, primær norm for hastighed, til beregning af korrektionsfaktoren

Kalibrering af volumenstrømmålere
Måling af luft-flow i området 0,4 – 300 l/min. ved brug af laminare flowelementer


Vi har dokumenteret sporbarhed

Vi er akkrediteret af DANAK til at udføre ovennævnte kalibreringer. Her kan du finde vores reg. no. 200 for detaljerede specifikationer af måleområder og måleusikkerhed.

De medfølgende certifikater er i overensstemmelse med de internationale aftaler, og anerkendes over hele verden.

Anemometrilaboratoriet på Teknologisk Institut er udpeget af Sikkerhedsstyrelsen som nationalt referencelaboratorium, hvorfor vi repræsenterer Danmark i den Europæiske metrologiorganisation, EURAMET, indenfor luftområdet. Dette betyder ligeledes at vi holder os opdaterede angående udvikling indenfor området på europæisk plan samt deltager i forskningsprojekter og præstationsprøvninger under EURAMET.


Rådgivning

Vi tilbyder rådgivning angående valg af måleudstyr, anvendelse og vedligeholdelse heraf, databehandling samt beregning af måleusikkerhed. Vi kan desuden tilbyde rådgivning i forbindelse med udviklingsprojekter samt tests af prototyper.

Ønsker du at høre nærmere eller søger du rådgivning, kan du udfylde kontaktformularen til højre herfor, eller kontakte vores specialist på området, Jonas Vind, på mail: jvin@teknologisk.dk

Hvis du er nysgerrig efter at læse mere fra os, kan du klikke her og finde vores LinkedIn-profil, hvor vi løber poster artikler, videoer og fortæller om relevante arrangementer, der kunne have interesse for dig, der arbejder indenfor området.


Hos Teknologisk Institut kan du:

  • Forvente hurtig leveringstid, da den typiske gennemløbstid på kalibreringer er 10 dage
  • Få kalibreret dit måleudstyr efter højeste kvalitet og nøjagtighed - DANAK ISO17025
  • Opleve stor fleksibilitet videnskabsmand eksperiment med lyspære
  • Få én fast kontaktperson
  • Møde måletekniske specialister med omfattende knowhow, samt højtuddannede akademikere til de mere specielle udfordringer
  • Få rådgivning ift. analyse af problemstillinger i produktion, processer eller målesystemer og forslag til udbedring
  • Modtage undervisning - både fast udbudte kurser, special/virksomhedstilpassede kurser og uddannelsesforløb. Læs mere her