Nye materialer fra fiberholdig biomasse

Anne Christine Steenkjær Hastrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 02.

New materials from fibrous biomass

Nye materialer fra fiberholdig biomasse

Hos Teknologisk Institut kan vi hjælpe med udviklingen af jeres forretning inden for biobaserede materialer. Vi har fraktioneringsfaciliteter i pilotskala, hvor polymer- og fiberfraktioner kan ekstraheres fra biomasse. Vi analyserer de udvundne materialers egenskaber og vurderer dem i forhold til slutanvendelsen.

Faciliteterne kan med fordel benyttes i tilknytning til:

  • Processering og fraktionering af biomasse (herunder bioraffinering)
  • Fremstilling af bæredygtige materialer
  • Støbning af fiberbaserede emner

Med kombinationer af tør- og vådfraktionering af biomasse forventer Teknologisk Institut at udvikle en række nye produkter, der har fået forøget deres værdi i forhold til udgangspunktet.
Disse produkter er typisk polysakkarider (fx fortykningsmidler), lignin, proteiner (til lime) og funktionelle celluloseholdige fibre (til vådstøbning eller som udgangspunkt for nanofibre).

Vi tilbyder pilotfaciliteter og test som et led i udviklingen af alle trin i proceskæden: tør- og vådfraktionering, ekstrahering, demo vådformning og test af styrkeegenskaber. Teknologisk Institut kan hjælpe med at designe og efterprøve en proces, der er tilpasset både jeres behov og de tilgængelige råmaterialer. Som en del af processen kan demomaterialer leveres til evaluering hos kunden.

Vi har bl.a. følgende udstyr til rådighed:

  • Hammer- og skivemøller (kapacitet: 10-1.000 kg pr. time) samt sigtningsapparatur til tørfraktionering af fx strå, hvor knæ- og bladdele separeres
  • Pilotanlæg til fraktionering og seperation af biomasse gennem enzymatisk, termisk, mekanisk og kemisk hydrolyse og bearbejdning
  • Reaktionskar i rustfrit stål , som kan tilsluttes refiner (raffinering af fibre) eller vådmølle (fx opskaleret vandig enzymatisk fraktionering)
  • Varmepresse til fremstilling af kompositmaterialer.

Fokus er på forbedret protein og fiberforarbejdning, eks. enzymatisk og mekanisk behandling af halm.