Nye erhvervsuddannelser skal passe til fremtidens behov

Tine  Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72201446

Hvis AMU-systemet og erhvervsskolesystemet fortsat skal udgøre en væsentlig ressource i det danske innovationssystem, er det vigtigt, at underviserne får ny viden og inspiration.

Nye erhvervsuddannelser skal passe til fremtidens behov

Nye teknologier, nye konkurrenter og nye markedsmuligheder ændrer hele tiden på, hvilke kompetencer der er brug for på arbejdsmarkedet. Og det er en stor udfordring at skabe erhvervsuddannelser, som matcher de krav, der er på arbejdsmarkedet om 2-3 år.

Et godt match er forudsætningen for virksomheders vækst og for beskæftigelse til de nyuddannede. Der kommer hele tiden nye analyser og prognoser, der kan give nyttige fingerpeg om, hvilken vej udviklingen går på et område. Der kommer faktisk så mange, at det kan være vanskeligt at bevare overblikket.

Teknologisk Institut har de seneste år løbende samlet de analyser og prognoser, der kan få betydning for erhvervsuddannelserne i Danmark. Overblikket er samlet på www.fagligeudvalg.dk. Målgruppen for os er erhvervsuddannelserne, men enhver kan frit orientere sig her. Undervisningsministeriet har betalt for udviklingen af hjemmesiden og indsamling af materiale.