10 gode råd til at undgå madforgiftning fra julebuffeten

Anette Granly Koch

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 39.

buffet2

10 gode råd til at undgå madforgiftning fra julebuffeten

Undgå at tilføje farlige bakterier til maden:

  1. God orden og ryddelighed er vigtig, når maden fremstilles og anrettes   
  2. Varmebehandlede retter må ikke håndteres samtidigt med rå grøntsager og kød. Brug altid rene køkkenredskaber
  3. Pasteuriserede æg anbefales til alle ikke-varmebehandlede retter, hvori æg indgår f.eks. mayonnaise
  4. Serveringsbestik skal være med lange skafter og i tilstrækkeligt antal
  5. Pæne toiletforhold med tydelig skiltning om håndvask. Sørg eventuelt for adgang til håndsprit

 

Undgå, at bakterierne vokser under bl.a. fremstilling og servering:

  1. Lune retter skal opvarmes til over 63°C i centrum i 12 minutter før servering
  2. Kolde retter kan opbevares ved højst 5°C i max 5 dage før servering
  3. Varmebehandlede produkter skal nedkøles til under 10°C på max 3 timer og opbevares på køl ved højst 5°C i max 5 dage
  4. Pyntning med krydderurter foretages umiddelbart før servering
  5. Maden må ikke stå på buffeten i mere end 3 timer