Ansaltning - en unødvendig udgift

Lise  Nersting

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202668

ansaltning

Ansaltning - en unødvendig udgift

Ved at udelade ansaltning af råvarer til fremstilling af farspølser spares et procestrin og derved tid og lønkroner.

Forsøg gennemført i pilot plant på DMRI og efterfølgende i industrien har vist, at producenter af farspølser kan opnå en besparelse på ca. 0,10-0,30 kr. pr. kg produkt ved at udelade ansaltning. Der kan ikke observeres forskel på konsistens, smag, knæk eller udseende af pølser fremstillet med og uden ansaltede råvarer. Pølserne blev vurderet af et smagsdommerpanel på DMRI og i selve virksomhederne.

Brug af ikke-ansaltede råvarer resulterede heller ikke i større svind, så kødindustrien kan derfor produktionsmæssigt og teknisk udelade procestrinet med tilsætning af salt til kødråvarerne.

Den endelige økonomiske besparelse ved at udelade ansaltningen vil være individuel for den enkelte fødevarevirksomhed og afhænge af bl.a. tidsforbrug og timelønninger.

Resultaterne er en del af DMRI’s målrettede arbejde med at optimere processerne ved fremstilling af kødprodukter.