Brusk i kødprodukter

Lena  Sloth

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202661

Stegt flæsk med persillesovs

Brusk i kødprodukter

Brusk er vanskeligt at skelne fra kød ved hjælp af almindelig røntgen, og DMRI fik til opgave at undersøge, om lavenergirøntgen – med dets bedre kontrast – kunne være en bedre løsning for virksomhederne. Brusk kan være meget forskelligt, men generelt ligger det meget tæt på køds densitet.

Resultaterne viste, at:

  • lavenergirøntgen ikke er tilstrækkelig til at finde ren brusk inde i kød, selvom det giver mere detaljerede billeder
  • lavenergirøntgen på nuværende tidsspunkt ikke kan trænge igennem tykke kødprodukter (over 30 mm)
  • ved placering af brusk på overfladen af et stykke kød kan fremmedlegemet ses, dog kun som en tykkelses-forskel af kødet

DMRI benyttede ren brusk og kunstigt fremstillede ”testemner” på kødprodukter til de sammenlignende målinger. De kunstige testemner svarede til porøse knogler fra kylling og gris. 

inSPIRe har finansieret og den fulde rapport ses her



Billedet nedenfor viser forskellen på almindelig røngten (v) og lavenergirøngten (h) af en kotelet
kranie

Billedet af stegt flæsk med persillesauce er venligst udlånt af Landbrug og Fødevarer