Differentierede og sikre fødevarer baseret på animalske råvarer

Andras  Splidt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202006

Differentierede og sikre fødevarer baseret på animalske råvarer

Aktivitetsplan nr. D2 - Resultatkontrakt 2010-12

Udviklingen i samfundet medfører, at stadig flere bespises fra centrale køkkener på skoler, institutioner, på arbejdspladser eller sygehuse. Måltiderne skal i høj grad tilpasses til de forskellige målgrupper. Da de fleste storkøkkener ikke har mulighed for at tilberede de differentierede måltider fra grunden, er der stor efterspørgsel efter halvfabrikata af høj ensartet kvalitet – til billigst mulig pris. Ud over at måltiderne skal være indbydende at spise, skal de også efterkomme kravene om færrest mulige tilsætningsstoffer, samtidig med at de skal være sikre, så de ikke medfører sygdom hos konsumenten.

Formål
For at foodservice-sektoren kan honorere de fremtidige behov for differentierede måltider, er der behov for målrettet viden, værktøjer og uddannelse, der kan:

  • Sikre mod fødevarebåren sygdom forårsaget af bakterier eller virus.
  • Sikre kvalitet og sikkerhed med et minimalt forbrug af kemiske ingredienser og konserveringsmidler.
  • Anvise brug af naturlige ingredienser og konserverende forbindelser.
  • Optimere produktionen og brugen af ny teknologi i forhold til de nye produkter.
  • Dokumentere at sikkerhed og kvalitet er som aftalt for alle produktioner.

Målgruppe
På baggrund af aktiviteterne i denne plan vil små og mellemstore virksomheder få mulighed for at få en del af det attraktive marked, der består i at kunne levere måltidsløsninger til storkøkkensektoren – også uden at skulle opbygge egen kvalitets- og produktudviklingsafdeling.