Eksport af fersk grisekød

Marchen  Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

Eksport af fersk grisekød

Projektet GlobalMeat giver råd til, hvordan eksportører kan holde fødevaresikkerheden og kvaliteten i top og samtidig opnå den maksimale holdbarhed.
Projektet har undersøgt og udarbejdet nogle anbefalinger til den bedst egnede køling og pakning:

  • Lav temperatur under udskæring
  • Hurtigt flow - ingen mellemlagre
  • Oxygenfri emballering - fx vakuum eller skinpakning
  • God hygiejne
  • Hurtig efterkøl til superkøl - høj luftcirkulation samt -hastighed omkring det enkelte produkt (impingement) frem for frysehus
  • Hurtig distribution ved superkøl (temperatur lige over frysepunktet, hvilket for svinekød er -1 til -2°C)

I projektet er det dokumenteret, i en simuleret transport, at fersk, detailpakket svinekød har en holdbarhed på 5-9 dage efter ankomsten til Kina. Hvis produkterne tilmed er skinpakket, præsenterer de sig pænest efter den lange transport. 

Læs yderligere i Fødevaremagasinet juni 2016, side 18 (bedst i Chrome) eller kontakt Louise Hededal Hofer.

Projektet "Global Meat - Bæredygtigt svinekød til det globale marked" er financieret af GUDP og Svineafgiftsfonden. Projektet startede i 2014 og slutter med udgangen af 2016.
Udover DMRI er projektdeltagerne Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og den danske kødindustri.