Eye-opener Lean

Andras  Splidt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 06.

Eye-opener Lean

Aktivitetsplan nr. B5 - Resultatkontrakt 2007-2009 

En fortsat udvikling og optimering af produktivitet og innovation er vital for danske små og mellemstore virksomheders evne til at overleve i den globale økonomi.
Kravene spænder vidt lige fra lavere omkostninger, forbedret kvalitet, hurtigere leveringsevne, større integration horisontalt i branchers værdikæder, hurtigere produktudvikling samt stabilitet i forhold til virksomhedernes største aktiv: deres medarbejdere. Alt sammen i en fælles vækst-kontekst.

En undersøgelse blandt nogle af de mest fremtrædende Lean-virksomheder fremhæver følgende væsentlige udfordringer i forhold til deres nuværende

Lean-proces:

  • Kan Six Sigma øge konkurrenceevnen ved en sammensmeltning af Lean Thinking og det komplementerende og teknisk/statistisk vanskelige Six Sigma, der arbejder med processtabilitet, kvalitet og kundetilfredshed?
  • Lean Enterprise: Hvordan sikres, at Lean ikke kun implementeres i produktionen, men at SMV’erne arbejder ud fra Lean-filosofien på tværs af funktioner (såsom indkøb, ordrehåndtering, produkudvikling, innovation, økonomi og HR)?
  • Lean-produktudvikling: Kan vi udvikle og udbrede relevante elementer fra amerikanske/engelske koncepter omhandlende Lean Product Development / Lean Innovation og tilpasse disse danske SMV’er?
  • Lean i servicevirksomheder: Kan der med inspiration fra The Lean Enterprise Academy udvikles et dansk Lean-koncept tilpasset denne målgruppe, så denne kan komme med på den næste Lean-bølge?

Det betyder, at fokus flyttes fra selve produktionsprocessen til kvalitet, produktudvikling og innovation og skabelse af vækst – men stadig med Lean som rammen. Det vil samtidigt være en betydelig udfordring for hovedparten af SMV, som stadig kæmper med implementering af Lean i produktionen.

Formål
Formålet med denne aktivitetsplan er at opkvalificere danske virksomheders viden om Lean ved at skabe intern ekspertise og gøre dem parate til at arbejde mere målrettet med Lean-filosofien – ofte i samarbejde med det private konsulentmarked. Samtidigt skal inspiration fra førende udenlandske virksomheder virke som øjenåbner for danske virksomheder, som efterfølgende kan motivere dem til at gå aktivt ind i at arbejde med Lean.  

Målgruppe
Aktivitetsplanens målgruppe er produktudviklings- og kvalitetsansvarlige hos danske SMV’er inden for fremstillings- og serviceindustrien.