Grøn vækst i Afrika

Ana Maria d´Auchamp

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 35.

Globus med flag for de lande, der er med i projektet Green Growth for Africa

Grøn vækst i Afrika

Projektperiode: Januar 2014 – December 2017

Spontant fermenterede fødevarer (dvs. fødevarer, der fremstilles gennem aktiviteten af mikroorganismer) spiller en vigtig rolle i vestafrikansk kost. Bevarelsen af disse traditionelle lokale fødevarer er afgørende for at sikre fødevaresikkerhed, bekæmpe fattigdom og udvikle lokale virksomheder, samt for implementeringen af grønne vækststrategier.

Dette projekt har til formål at gøre sektoren for traditionelle vestafrikanske fødevarer til en drivkraft for bæredygtig vækst ved at forbedre produktionsmetoderne gennem brug af starterkulturer, opgradere alle dele af værdikæden for fødevarer, øge fødevaresikkerhed og implementere nye grønne forretningsmodeller, som fører til øget kommercialisering af lokale fødevarer.

Projektets mål

  • Gennem en antropologisk tilgang at identificere de lokale fødevare-værdikæder, der har det bedste potentiale for grøn vækst
  • Gøre de vestafrikanske lande i stand til at udnytte og bevare deres egen mikrobiologiske arv
  • Sikre bæredygtig brug af biodiversitet til kommerciel nyttiggørelse gennem udvikling af starterkulturer med relevante teknologiske egenskaber hvad angår optimering af fermenteringsprocesser, næringsværdi og forbrugerpræferencer
  • Identificere krav og barrierer for anvendelse af lokale, fermenterede fødevarer i hele værdikæden, herunder teknologiske udfordringer, emballage, distribution, kommercielle aspekter og forbrugerpræferencer
  • Indarbejde procedurer og retningslinjer omkring kvalitet i anvendelsen af starterkulturer
  • Udvikle nye forretningsmodeller for innovation inden for fødevarer, fra et grønt vækstperspektiv, herunder begrænsning af råvarespild, kortere tilberedningstider, bæredygtig emballage
  • Øge konkurrenceevnen hos vestafrikanske SMVer inden for fødevaresektoren gennem en optimeret proces for kommercialisering af deres produkter.

Deltagere

  • Teknologisk Institut
  • Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab (Fødevaremikrobiologi)
  • Chr. Hansen
  • Food Research Institute, Council for Scientific and Industrial Research, Ghana
  • University for Development Studies, Department of Applied Biology, Ghana
  • National Scientific and Technological Research Centre (CNRST), Department of Food Technology, Burkina Faso
  • Université d'Abomey-Calavi (UAC), Faculty of Agricultural Sciences, Department of Nutrition and Food Sciences, Benin

Aktiviteter

Aktiviteter i projektet omfatter:

  • Etablering af biobanker til opbevaring af lokale starterkulturer
  • Udvikling af multifunktionelle starterkulturer for opgradering af fødevaresektoren
  • Udvikling af convenience-produkter baseret på traditionelle fødevarer
  • Indførelse af nye procedurer for bæredygtig emballage og kvalitetssikring
  • Skabe nye markedsmuligheder gennem skalering fra hjemmeproduktion til semi-industriel skala
  • Udvikling af forretningsmodeller på tværs af hele værdikæden

Yderligere info, se projektets website: www.greengrowth.dk