Mikrobølger og radiobølger til optøning

Christian Sylvest Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72201425

Mikrobølger og radiobølger til optøning

Flere producenter, herunder Sairem, Amtek og Stalam præsenterede udstyr til temperering af kød på IFFA 2016.

Teknologierne er som sådan ikke nye, men der er efterhånden fremkommet flere leverandører af kommercielle anlæg og producenterne har nu fået en vis erfaring med indkøring og brug.

Kødblokke kan optøs (fra -20°C til -4°C) på under 6 min ved brug af mikrobølger (915 og 2450 MHz) og på under 45 min ved brug af radiobølger (13,56 og 27,12 MHz).

Begge dele skulle være lige anvendeligt til kød, men radiobølger angives at være mest skånsom og kan således også optø fisk og frugt.

Ved begge teknikker angives, at der fremkommer ”cold spots”. Begge typer anlæg findes som batch og inline anlæg.

Blandt fordelene fremhæves bedre tekstur, bedre styrring af mikrobiologi, større fleksibilitet og reducerede pladskrav samt 5-10% mindre optøningssvind.

Mikrobølgeanlæggene fås med kapaciteter fra 125-12.000 kg/time afhængig af anlæggets størrelse. Radiobølgeanlæggene har kapaciteter på 150-800 kg/time.

Læs mere om Sairem

Læs mere om Amtek

Læs mere om Stalam