Robotter på slagteriet

Chris Eric Claudi-Magnussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202566

Ophængte delstykker

Robotter på slagteriet

Innovationskonsortiet RealRobot ser på mulighederne og forsker i nye teknologier til ophængning af bedøvede dyr og f.eks. forender fra svin.

Dette sker i dag manuelt og er et meget krævende job, som traditionel teknologi ikke kan automatisere. Dyrekroppene er komplekse og varierer i størrelse, så en robot kan ikke bare samle dem op og aflevere dem ”i blinde”. Sensorer eller kameraer er nødvendige for at styre robottens bevægelser.

En af DMRI’s opgaver i konsortiet har været at udarbejde et katalog over de arbejdsgange og processer på kyllinge- og svineslagterier, som nye teknologier kan overtage.

Ved nye teknologier er der tale om både sensorteknologi og robotteknologi og samspillet imellem de to. Det omfatter bl.a.: Sensorteknologi: At udvikle metoder til billedanalyse af billeder fra f.eks. 3D-kamera og Robotteknologi: At udvikle robotterne til hurtigere programmering.

Innovationskonsortiet fokuserer desuden på de særlige udfordringer, det giver at have robotter på slagterierne. Det kan være:

  • Hygiejne
  • Rengøringsvenlighed
  • Produktsikkerhed
  • Dyrevelfærd
  • Sikkerhed for personale, som betjener robotterne

 

Innovationskonsortiet RealRobot afsluttes med udgangen af maj 2016

Deltagerne i konsortiet udover DMRI er:

  • Datalogisk Institut ved Københavns Universitet
  • Institut for Elektroteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet
  • IHFood
  • LINCO Food Systems
  • Robotcenter Danmark
  • Butina
  • Danish Crown
  • TiCan Fresh Meat
  • HK Scan Denmark
  • Scandi Standard

 

Konsortium (fra Latin consortium: 'selskab', 'fællesskab') er en sammenslutning eller samarbejdsaftale mellem personer eller firmaer, sædvanligvis for at opnå forretningsmæssige mål i forening. Kilde: Wikipedia

Artikel:

Nielsen, E.; Claudi-Magnussen, C. (2016) Realtidsstyrede robotter til kødinsustrien

                                                                    Plus Proces nr 4 side 28-29