Sunde fødevarer i et globalt marked

Andras  Splidt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202006

Sunde fødevarer i et globalt marked

Aktivitetsplan nr. F1 - Resultatkontrakt 2007-2009 

Fødevareindustrien har erkendt behovet for (i) at kunne udvikle højværdi-fødevarer med et videnindhold, som gør dem vanskeligere at kopiere, (ii) at kunne udvikle fødevarer med særlige ernæringsegenskaber, der tilgodeser den enkelte forbrugers individuelle behov for at opfylde sin ernæringsstrategi og (iii) at indgå samarbejde med videninstitutioner som Teknologisk Institut for at opbygge det nødvendige kompetenceniveau.

Aktivitetsplanen skal således bidrage til at fremdrive ny viden og teknologi, der sammentænker fødevareprocesser, lagring, distribution og emballage og sætter virksomhederne i stand til at imødekomme forbrugernes og samfundets behov for nye ernæringsrigtige, convenience produkter, der samtidig har en kvalitet og en signalværdi, man kan være bekendt. Målet er, at Teknologisk Institut bliver ét af Europas førende serviceinstitutter inden for fødevareteknologi og danske virksomheders naturlige og foretrukne samarbejdspartner, når der skal udvikles, processeres og emballeres fødevarer, fødevareingredienser og foderprodukter.

Formål
Aktivitetsplanen skal kombinere Teknologisk Instituts spydspidskompetencer og udnytte det traditionelt stærke indgreb med fødevarebranchen til udvikling af nye ’high-end’ kompetencer til fødevareerhvervet. Aktiviteterne skal imødekomme fødevareindustriens behov for at omsætte de videnskabelige resultater, der er opnået inden for bl.a. bioteknologi, procesteknologi, nanoteknologi og nutrigenomics til værdifulde resultater i form af nye produkter og produktionsmetoder, samt styrke virksomhedernes kompetenceniveau og etablere kontakten til nationale/internationale samarbejdspartnere.

Målgruppe
Når der ses bort fra nogle få giganter, består fødevareindustrien af små- og mellemstore virksomheder, som ikke har tradition for at arbejde videnskabeligt og højteknologisk. For at bevare Danmarks position blandt de førende inden for fødevareingredienser, foderingredienser og maskiner til fødevare- og foderindustrien samt fødevareproduktion og -forædling har disse små- og mellemstore virksomheder brug for samarbejde med videninstitutioner.