Temperaturkontrol

Marchen Sonja Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202677

raman3

Temperaturkontrol

Et ph.d.-projekt har vist, at den spektroskopiske metode Raman kan give et godt bud på, hvor høj kernetemperatur der blev opnået under tilberedning - selv efter kødet har været på køl flere dage.

Kernetemperaturen er vigtig for både den mikrobielle sikkerhed og smagen af kødet.

Ph.d.-projektet - som er et samarbejde mellem Københavns Universitet og DMRI - viser, at Ramanspektroskopi er interessant for kødindustrien, hvis den kan anvendes til procesovervågning eller som en hurtig laboratorietest.

Det er med teknologien muligt at foretage kvalitetsmålinger på et kemisk/molekylært niveau og derved påvise strukturændringer i protein som følge af opvarmningen.

For at udnytte potentialet i Ramanspektroskopi i fremtiden skal teknikken udvikles yderligere.