Viden om Slagteri og Forædling Nr. 1

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202718

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 1

Steg hakkebøffer med målebånd og ur
Det har altid været god latin at stege hakkebøffen, til den var brun inden i. Undersøgelser viser nu, at når det hakkede kød har ligget længe i ilt, ser hakkebøffen gennemstegt ud, før alle eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier er slået ihjel.

Mindre og hurtigere maskine til halsrens på vej
Robotten til at rense halsregionen og afklippe fortæer på svineslagtekroppe skal nu trimmes, så den bliver billigere at fremstille, fylder mindre og får en højere kapacitet. Løses de udfordringer er næste skridt at teste maskinen i daglig produktion.

God emballage sikrer mod misfarvning og harskning
Ikke-varmebehandlede produkter som spegepølse, pepperoni og bacon skal emballeres, så lys og ilt holdes ude af pakkerne. På den måde fastholdes farven, og produkterne bliver ikke harske.

Det bedste svinekød forbrugerne har smagt
Kan det lade sig gøre at producere svinekød med ekstra god smag? Det var spørgsmålet i projektet ’Smagsudvikling’, der netop er afsluttet med en forbrugerundersøgelse. Svaret er JA.

Undgå rapsolie i svinefoder
Visse kontraktproduktioner stiller krav om, at der ikke må anvendes animalsk fedt i svinefoder. Rapsolie i stedet for svinefedt medfører lavere udbytter af bacon og kogt skinke samt ændrer produktkvaliteten for en række kødprodukter

 

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 1 - udgivet 2007