Viden om Slagteri og Forædling Nr. 1 - Højtryksbehandlet skinke introduceret i Danmark

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202718

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 1 - Højtryksbehandlet skinke introduceret i Danmark

Højtryksbehandlet skinke introduceret i Danmark

Espuna har i 2006 lanceret højtryksbehandlet, skiveskåret serrano-skinke på det danske marked. Det specielle ved skinken er, at den kan opbevares udenfor kølekæden. Produktet blev over sommeren markedsført i flere store supermarkeder i selvstændige racks udenfor kølediskene. Serrano-skinken har en holdbarhed på 6 måneder ved stuetemperatur.

Nye muligheder ved stuetemperatur
Muligheden for at sælge kød udenfor kølekæden åbner nye perspektiver indenfor salg af skiveskåret pålæg. I supermarkederne kan produkterne placeres på nye steder, der måske er mere iøjnefaldende. Der behøver ikke være ”plads” i kølemontrene, og det vil være muligt at sælge produkterne, hvor der ikke eller kun er begrænsede kølefaciliteter.

højtryksbehandlet skinke

Espunas skiveskårne skinke

For forbrugerne betyder det, at det skiveskårne pålæg kan tages med på camping eller picnic, uden at man behøver bekymre sig om køleskabe.

Højtryk hindrer sur lugt
Formålet med højtryksbehandlingen er at efterpasteurisere produkterne for at bevare smag og aroma. Ved højtryk mindskes indholdet af mælkesyrebakterier og andre mikroorganismer, der nedsætter holdbarheden.

Det betyder, at smag og aroma af produkterne i langt højere grad bevares og forbliver stabile under lagring, og at den sure lugt og smag fra bl.a. lactobaciller undgås. Lactobaciller er en af de vigtigste årsager til ubehagelig lugt og smag i skiveskåret pålæg.

På Espunas hjemmeside fremgår det, at med en højtryksbehandling på 4000 atm. i 10 minutter er det  muligt at reducere antallet af mælkesyrebakterier med 99,99%.

Espuna kom først
Espuna lancerede allerede i 1998, som de første i verden, højtryksbehandlet, skiveskåret pålæg. Senere er der kommet flere produkter til f.eks. katalanske pølser og forskellige typer af snacks, der spises varme som f.eks. grillspyd med marineret forkogt svinekød (brochettes), samt forskellige typer af chorizos (hårdttørrede svinepølser) og altså også serrano-skinke.

 

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 1 - udgivet 2006