Viden om Slagteri og Forædling Nr. 2

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202718

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 2

Når udseendet er vigtigst
Køber man en færdigret i supermarkedet, er det primært billedet på pakken, man kan vælge ud fra. Udseendet af måltidet er derfor vigtigt, og en forbrugerundersøgelse viser nu, hvad forbrugerne ’tænder på’ ved billeder af måltider.

Simpelt regneark om varmedrab gavner virksomheder
Et nyudviklet regneark hjælper kødforædlingsvirksomheder til at optimere deres varmebehandling, så de sikrer drab af bakterier. I projektet er der også kommet ny viden om varmeforløb, vækstkurver og bakteriesporer.

Marineret oksekød kræver nye stegevaner
Kød multistiksaltet med en lille smule salt og vand kaldes neutralmarineret. Det gør kødet mere mørt og smagfuldt, men kræver samtidig at vi som forbrugere skal huske at stege kødet tilstrækkeligt.

Nyt computerprogram forudsiger vækst af Listeria
Nu kan kødforædlingsvirksomheder checke, om der er risiko for vækst af Listeria, når recepterne ændres. Via internettet er der adgang til et program, der kan forudsige vækst af L. monocytogenes i forhold til f.eks. salt, laktat, pH, temperatur med flere.

Enzymer skal give sundere kødprodukter
Kødbranchen, DTU og Slagteriernes Forskningsinstitut er i gang med at udvikle en ny svinefedtråvare. Enzymer skal øge indholdet af bl.a. omega-3 fedtsyrer i svinefedt, så kødprodukter som f.eks. pølser, spegepølser og leverpostej bliver sundere.

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 2 - udgivet 2006