Viden om Slagteri og Forædling Nr. 3

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 18.

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 3

Klistermærker med sennep hindrer gær og skimmel
Gennemsigtige klistermærker med sennepsolie på indersiden af pakker med kødpålæg kan effektivt hindre vækst af gær og skimmel. Eneste krav er, at der er tilstrækkeligt mange mærker til at modsvare overfladen af pålægget.

Omega 3 kød – en mulighed?
Grise fodret med raps- eller hørfrøolie får et højere indhold af de sunde omega 3 fedtsyrer i fedtet. Det medfører umiddelbart, at kødet bliver sundere, men det kan også give kvalitetsmæssige forringelser, så som hurtigere harskning.

Væsentligt hurtigere på fremtidens slagterier
Branchen forventer, at fremtidens slagtekæde skal håndtere op mod 800 svin i timen. Det var det store budskab fra dette års IFFA. Ellers var der langt mellem nyhederne på verdens største kødmesse i Frankfurt.

Bedre hygiejne på kreaturslagterier
Med en checkliste som styringsredskab og en aktionsgruppe, der hurtigt kan følge op på fund af uønskede bakterier, har kreaturslagterierne fået endnu flere værktøjer til at højne fødevaresikkerheden. I oksekød er fokus især på E. coli - VTEC.

 

Viden om slagteri og forædling nr. 3 - udgivet 2007