Viden om Slagteri og Forædling Nr. 3 - Væsentligt hurtigere på fremtidens slagterier

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 18.

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 3 - Væsentligt hurtigere på fremtidens slagterier

Væsentligt hurtigere på fremtidens slagterier

På trods af temaet ”Providing innovative ideas” var der ifølge Benny Sandersen og Ole Damgaard fra DMRI Consult ikke de store nyheder at se på dette års IFFA i Frankfurt fra d. 4. til d. 10. maj.

- Stemningen var mere til at knytte kontakter og pleje netværk med dem, man allerede kender. For alle var i Frankfurt, og der var ikke meget nyt at hente, fortæller konsulent Ole Damgaard og bliver suppleret af Forretningschef Benny Sandersen:

HAMDAS fra Mycom udbener skinker
HAMDAS fra Mycom udbener skinker
- Vi ser selvfølgelig langt fra på alt, så det med nyhederne gælder kun den del, vi er interesseret i, dvs. slagterihallerne. Her var høje kapaciteter en hovedtrend. I mange år har vi kørt op til 400 svin i timen, men på IFFA talte alle om kapaciteter på 6-800 svin i timen - nogle endda højere.

En anden trend var standardindustrirobotter.

- Mycom viste bl.a. en maskine til at udbene skinker med en kapacitet på op til 500 skinker i timen. Maskinen er bygget op om en standardrobot og skal efter IFFA testes hos det hollandske slagteriselskab Vion, fortæller Benny Sandersen.

Mange nye kontakter
På baggrund af de erfaringer, der blev gjort i 2004, hvor DMRI Consult udstillede sammen med SFK, valgte de for første gang ikke selv at have nogen stand. I stedet tog Benny Sandersen og Ole Damgaard til IFFA med det formål at se på nyheder og udbygge deres relationer.

- Årets IFFA var måske ikke spækket med nyheder, men messen var en stor succes for os, idet vi både fik talt med eksisterende kunder og samarbejdsrelationer og fik skabt rigtig mange gode kontakter med nye, slutter Ole Damgaard.

 

Andre nyheder

Taifun har udviklet en ny ejektor til at skabe vakuum i rørsystemer, der transporterer affald og biprodukter til samlebeholdere. Ejektoren bruger vand i stedet for luft til at generere vakuum, og energiforbruget er 20-30 % lavere i forhold til den gamle model.

Stork viste en robot med vibrerende fedtendebor og opskæring af lås, hvor fedtenden bliver hængt i en bøjle. Maskinen vurderes at kunne give problemer med krydskontaminering mellem grisene på grund af robotarmen.

e + v’s håndholdte visionsystem til klassificering af kreaturer ved måling på filettværsnit er blevet USDA-godkendt og solgt til de fleste store amerikanske slagterier.

 

 

Viden om slagteri og forædling nr. 3 - udgivet 2007