Viden om Slagteri og Forædling Nr. 4

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 18.

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 4

Undgå gasballoner ved vakuumpakket oksekød
Under uheldige omstændigheder kan specielle bakterier vokse frem i vakuumpakket oksekød. Bakterierne producerer gas, så pakkerne kommer til at ligne balloner. DMRI har samlet en række gode råd om at mindske risikoen for ’pustede’ vakuumpakker.

Ny slagterimaskine skal rundskære skinker
Slagterierne forfølger fortsat målet om maksimal automatisering. Seneste skud på stammen er en maskine, der rundskærer skinker. Maskinen fjerner fysisk hårdt arbejde og øger effektiviteten og er netop nu ved at blive afprøvet på et slagteri.

Traditionel anretning hitter hos ældre
Ikke uventet foretrækker den ældre del af befolkningen klassisk anrettet aftensmad. En tidligere undersøgelse viser, at den almindelige forbruger foretrækker moderne anretning. Måltidets udseende har stor betydning, og udseendet skal tilpasses målgruppen.

Behageligt mørt med naturligt kiwi-enzym
Enzym fra kiwifrugt gør svinekød mere mørt. Enzymet mørner i begrænset omfang, så kødet aldrig mister strukturen, og tilmed påvirker enzymet ikke andre smagsegenskaber. Skal kødet samtidig være mere saftigt, kan der anvendes en smule salt i lagen.

 

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 4, 2007