Viden om Slagteri og Forædling Nr. 5

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202718

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 5

Dyrlæger og teknikere glade for nyt IT-system
Danish Meat Research Institute har moderniseret det IT-system, som dyrlæger og veterinærteknikere anvender ved inspektion af slagtekroppe. Systemet bygger på de trecifrede bemærkningskoder, som bliver et lovkrav fra 2008.

Klor eller syre lige godt til rengøring
Slagterierne gør rent med klor eller syre. Begge stoffer dræber bakterier, men det er en udbredt opfattelse, at syre desinficerer bedre end klor. Nu viser data fra rengøringskontrol, at begge dele virker lige godt.

Nye metoder til hurtig påvisning af Salmonella
Danish Meat Research Institute har været med til at udvikle to nye metoder til at påvise Salmonella i kød og svaberprøver. Begge metoder giver et præcist svar væsentligt hurtigere end de hidtil anvendte analyser.

Slagterier tester målrettet el-stimulering
Et nyt styresystem optimerer el-stimulering af slagtekroppe på kvægslagterier, så kødet får mere ensartet, høj mørhed. Flere nordiske slagterier har nu afprøvet teknikken og fået værdifuld viden at arbejde videre med.

Styr på grisene i slagteriets folde
Med en ny metode, udviklet af Danish Meat Research Institute, slipper danske grise for at blive tatoveret før de sendes til slagtning. Udover bedre dyrevelfærd betyder metoden også, at landmændene sparer tid.

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 5 - udgivet 2007