Viden om Slagteri og Forædling Nr. 5

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 18.

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 5

Honningmarinade er godt til svinekød
Honning er et naturprodukt med en antioxidativ effekt, der kan hæmme dannelsen af den harske smag i kød og derved forlænge kødets holdbarhed. Tidligere forsøg med forskellige danske honninger viser dette. Men har udenlandsk honning samme effekt?

IT erstatter papirlapper på slagtelinien
Nyt IT-system vil fremover erstatte løse papirlapper med bemærkninger, som veterinærteknikerne i dag sætter på slagtekroppe på slagtelinien. Danish Crown i Esbjerg, hvor der slagtes knap 30.000 svin om ugen har netop taget anlægget i brug.

Højtryksbehandling af kødprodukter
Højtryksbehandling er en mulighed for den danske forædlingsindustri til at sikre listeriafri produkter på eksportmarkederne. Højtryksudstyr, som endnu kun findes i udlandet, dræber ikke kun Listeria, men også andre fordærvelses- og sygdomsfremkaldende bakterier. Det betyder, at man kan opnå en længere holdbarhed samtidig med at en god spisekvalitet bevares gennem hele holdbarhedsperioden.

For meget planteolie i svinefoderet gør kødet harsk
Kan man gøre svinefedtet sundere ved at tilsætte mere planteolie til grisefoderet? Forsøg udført af Danish Meat Research Institute viser, at spiser grisen for meget sojaolie under opvæksten, så øger det risikoen for at fedtet i kødet oxiderer under kølelagring.

Grisene ligger mest ned under lange transporter
Overstiger transporttiden af svin otte timer, stiller dyreværnsloven særlige krav til plads, indretning og pauser undervejs. Vognmændene skal leve op til alle krav, også hvad angår de indlagte pauser til svinene. Svinene skal ud af vognen og på opstaldning. Men spørgsmålet er, hvordan svinene reelt opfører sig under transporten og om transporten stresser dyrene, herunder køretiden.

 

Viden om Slagteri og Forædling Nr. 5 - udgivet 2008