Aethons mobile robotløsninger vinder fremskridt i sygehussektoren

Lars  Dalgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 83.

Aethon TUG på sygehus.

Aethons mobile robotløsninger vinder fremskridt i sygehussektoren

Aethons mobile robotløsninger gør det muligt at forbedre omsorg og pleje af patienter ved at frigøre en stor del af sygeplejerskernes tid fra andre opgaver, såsom at hente medicin og rent sengetøj til patienter. Aethon Inc., Pittsburgh PA er verdens førende inden for mobile, selvstyrende robotter til anvendelse i sundhedssektoren.

Det amerikanske firma er specialister i innovative logistiske løsninger til effektivisering inden for sundhedssektoren. Her har effektivitetsproblemer længe har været til at få øje på. På de fleste hospitaler sker væsentlig levering af forsyninger (medicin, sengetøj, mad osv.) til afdelingerne, på en ressourcekrævende måde der er svær at koordinere. Med kombinationen af TUG - et kurersystem til levering af hospitalsvarer og forsyninger, samt sporings- og sikkerhedssystemet MedEx har Aethon skabt en unik løsning til at automatisere levering på hospitalerne og herigennem forbedre omsorg og pleje af patienter.

I oktober måned sender Teknologisk Institut, Robotteknologi en åben delegation til RoboBusiness Leadership Summit. Udover konferencen er der planlagt et udvidet program, hvor delegationen bl.a. vil besøge Aethon.

Vicedirektør for forretningsudvikling hos Aethon, Peter Seiff, er begejstret over at skulle vise robotterne frem for deltagerne i delegationen og fortæller følgende om besøget; "Vi vil vise delegationen, hvordan disse TUG-robotter kan anvendes på mange forskellige måder i to forskellige miljøer. Værtsstedet vil være et af USA's mest prestigefyldte sundhedssystemer, University of Pittsburgh Medical Center (UPMC), som er meget velanset pga. deres fremragende resultater og driftseffektivitet, og de benytter TUG-robotter på fire af deres hospitaler. Vi ønsker at give delegationen chancen for at opleve TUG-robotter på tætteste hold når de bl.a. skal se hvordan robotten bruges i en "room-service"-funktion, hvor den leverer mad på et af hospitalerne, og hvordan den bruges til at levere sengetøj på et andet hospital".

Den ovenstående video viser hvordan TUG-systemet arbejder på El Camino Hospitalet i Mountain View, Californien, hvor systemet leverer forskellige genstande til sygeplejerskerne.

I et casestudy fra University of Maryland Medical Center, er tallene for Aethon's TUG-system meget positive: Efter systemets første år på et hospital har TUG-robotter angiveligt reduceret den gennemsnitlige leveringstid på lægemidler fra 74 til 30 minutter, forøget leveringsdriftsikkerheden med 23 %, forøget leveringsforudsigeligheden med 50 %, og forbedret sygeplejerskernes tilfredshed med apoteket med 23 %. Det vigtigste som undersøgelsen viste var, at robotterne sparede sygeplejerskerne for mere end 6.000 timers sporing af lægemidler og ture frem og tilbage på hospitalet, hvilket har ført til mere tid hos patienterne og mere omsorg og pleje.

I øjeblikket benytter mere end 140 hospitaler i USA Aethon's specialudviklede løsninger, og Vicedirektør Peter Seiff ser ikke kun potentiale i USA, men også i Danmark; "Aethon ser meget frem til at være vært for delegationen. Det danske sygehusvæsen er fremsynet og avanceret, og er særdeles velegnet til at tage den internationale førertrøje på inden for brugen af robotter for at nå målet om at gøre sundhedssektoren prisbillig og på den måde være i stand til at afsætte tid og ressourcer til den personlige pleje og omsorg af patienterne". Systemet er et bemærkelsesværdigt robotsystem, som yder en elegant løsning på et behov indenfor sundhedsvæsenet, hvilket er meget interessant, set fra et dansk perspektiv.