Alternative brændstoffer

Sten  Frandsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 03.

Alternative brændstoffer_2 juli 2014

Alternative brændstoffer

Den danske regering ønsker, at den danske transportsektor skal være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Det kræver grønne skridt og en omstilling af køretøjer til f.eks. naturgas, biogas, brint eller biodiesel.

På Teknologisk Institut har vi praktisk erfaring med at tilpasse motorer til anvendelse af og rådgivning om alternative brændstoffer.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Tilpasning og kalibrering af motor til at køre optimalt på alternativt brændstof
  • Økonomiske beregninger i forhold til omstilling til gas
  • Måling af emissioner og partikler
  • Ombygning og udvikling af køretøjer til at køre på brændselsceller

Vi har eget motorlaboratorium, brintlaboratorium og batterilaboratorium, hvor vi udvikler, tester og integrerer fremdrift med alternative brændstoffer.
 

Biodiesel

På Teknologisk Institut har vi praktisk erfaring med at tilpasse motorer til anvendelse af forskellige typer af biodiesel såvel som syntetiske brændstoffer, som kan anvendes i dieselmotorer.

Vores laboratorium giver os mulighed for at teste og optimere motorer under realistiske betingelser. Vi har motorteststande, hvor vi udfører dynamiske test, herunder kørecyklusser. Vi kan også udstyre motorerne med sensorer til måling af cylindertryk og dermed overvåge forbrændingen direkte.

På baggrund af den viden vi opnår i laboratoriet modificerer vi motorstyringen og tilpasser brændstofsystemet, så motoren kører optimalt på det givne brændstof. Vi har bl.a. mulighed for fuld programmering af motorstyringen (ECU). Læs mere relevant case her

Emissions- og partikelmåling

Det interessante ved at udskifte konventionelt brændstof med et alternativt brændstof ligger i den miljømæssige gevinst. Vi tilbyder måling af emissioner (CO2, CO, HC, NOx) og har også en partikeltæller, så I kan få konkrete svar på dette.

Brændselsceller
Brændselsceller giver en lydsvag drift og udleder kun en brøkdel af den forurening, som kendetegner forbrændingsmotorer. Vi udvikler og integrerer brændselsceller i mindre køretøjer i vores brintlaboratorium. Læs mere her

Naturgas
Naturgas brænder renere end diesel og  bliver mere og mere attraktiv rent prismæssigt. Vi rådgiver flådeejere om en omstilling til gas mht. budget, ydelse og emissioner. Læs mere her