Bæredygtige boliger bygges af containere

Torben  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 65.

worldFLEXhome under opførelse

Bæredygtige boliger bygges af containere

Fremtidens bæredygtige modulboliger skal testes som familiebolig i Kina.

I løbet af dette efterår fragtes en gruppe containere til millionbyen Wuxi i Kina, hvor de samles og forvandles til et komplet en-familiehus med indbygget bæredygtighed.

worldFLEXhome er en såkaldt containerbolig, der bygges op som et fleksibelt, modulært byggesystem, der kan sammenlignes med legoklodser, hvor der er fleksibilitet i bygge- og brugssituationen.  Boligerne dækker eget varme- og elforbrug med indbyggede solceller, og er desuden sikret mod skimmelsvamp fra oversvømmelser.

Huset, som er et enfamilieshus i 1½ plan på 120 kvm, opfylder klasse 1-kravene i den internationale miljøbyggestandard Active House og lever op til de danske 2020-krav.

Idéen til worldFLEXhome begyndte på Teknologisk Institut for to år siden i regi af eksportnetværket FISH-China, som er udsprunget af Innovationsnetværket InnoBYG.
FISH China har til formål at samle store og små danske virksomheder omkring samlede bæredygtige koncepter til det kinesiske marked - fx bolig- og kontorkoncepter

- Dansk eksport til Kina skal netop komme op i gear ved at små og mellemstore virksomheder går sammen med de store virksomheder i strategiske partnerskaber og tænker samarbejde med lokale producenter i Kina og kommuner, siger centerchef Byggeri Ledelse Anders Thomsen, Teknologisk Institut.

I FISH-China er opbygget  strategiske partnerskaber med den kinesiske by Wuxi, hvor man ønsker at der skal opbygges en dansk bydel bestående af boliger og kontorer.

I boligprojektet deltager foruden worldFLEXhome mere end 20 danske virksomheder – blandt dem store danske koncerner som Velux, Isover, Junckers, Cembrit, HTH og Jeldwen. Nu er projektet klar til at teste de første prototyper på fremtidens energineutrale boliger. Ud over opstillingen i Wuxi skal et andet modulhus opstilles og testes i Horsens.

I november præsenteres worldFLEXhome ved en konference i henholdsvis Aarhus og Taastrup.

Her er temaet fremtidens energieffektive og bæredygtige boliger samt højteknologisk materialer og komponenter.

Der vil blive taget afsæt i de kritiske problemer med hidtidige lavenergiboliger i Danmark, som Erhvervs- og Boligstyrelsens rapport fra 2011 har beskrevet.

Se mere her: