Club 8 Company A/S

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

Fabrikschef Ove Rytter Club 8 Company A/S

Club 8 Company A/S

Løbende forbedringer og medarbejderinddragelse giver imponerende resultater

"I den sidste ende handler det om minimering af spild. Spild af materialer, maskiner, der går i tomgang og med-arbejdere, der er inaktive. Medarbejderne skal ikke løbe hurtigere, men rigtigt. I stedet for at de skal finde varen, skal varen finde dem."

Møbelvirksomheden Club 8 Company A/S i Herning har opnået bemærkelsesværdige resultater med udvikling og implementering af nye ledelsesmetoder. Eksempelvis er udstyrseffektiviteten (OEE) forbedret i maskingaden med 40% inden for 1 år.
De metoder, der har vist sig at fungere hos Club 8 Company A/S i Herning, har fokuseret på medstyrende grupper, nye ledelsesformer og værktøjer til løbende forbedringer. De har haft stor effekt og genereret en økonomisk gevinst, der virkelig er til at få øje på. Samtidig er medarbejderne blevet mere aktive og engagerede i deres arbejde.

Projekt ”Løbende Forbedringer”

Over en periode på knap 10 måneder har konsulenter fra Teknologisk Institut og Erhvervsakademi Midtjylland Innovation introduceret og implementeret en række praktiske metoder og værktøjer i 2 af virksomhedens 5 produktionsafsnit.    Forløbet startede med en produktivitets-analyse i virksomheden, hvor der blev fokuseret på de 7 centrale former for spild i produktionen (ikke værdiskabende aktiviteter).
Analysen dannede grundlag for det videre forløb, der blandt andet omhandlede:

 • Synliggørelse og kommunikation af idegrundlag og værdier, gå fra strategi til taktiske målsætninger til konkrete handlinger.
 • Fælles spilleregler for etablering og drift af produktionsgrupper.
 • Målstyring: Anvendelse af tavler med fokus på udstyrseffektivitet (OEE).
 • Metoder i produktionsgruppen til idégenerering og efterfølgende prioritering af idéer til produktivitetsforbedringer.
 • Uddannelse og implementering af metoder til reduktion af op- og omstillingstid (SMED) samt Systematik og Orden (5S).

 

Arbejdsleder Tonny Kylkær foran en af de opsatte tavler i produktionen.

Arbejdsleder Tonny Kylkær foran en af de opsatte tavler i produktionen.

De 7 centrale former for spild:

 • Overproduktion
 • Ventetid
 • Transport
 • Processer
 • Lagerhold
 • Håndtering
 • Fejlproduktion

Club 8 Company A/S

Møbelvirksomheden Club 8 Company A/S, der markedsfører sine produkter under brandet BoConcept, blev grundlagt i 1952 og har i dag ca. 650 medarbejdere world wide, hvoraf de 120 er ansat i Herning. Virksomheden omsætter for knap 700 mio. kr. og afsætter sine produkter til mere end 70 lande over hele verden.
Club 8 Company A/S har en mission om at være konceptholder og ikke blot møbel-producent. Senest har Club 8 Company A/S, som den første danske virksomhed, vundet en fornem pris, hvor BoConcept blev kåret som værende verdens mest dynamiske kæde-koncept ved detail-handelsfestivalen i Cannes.
BoConcept består i dag af 137 butikker i 24 lande. Club 8 Company A/S styrer virksomheden gennem værdierne:

Læring, helhedsopfattelse, købmandskab, innovation og frihed under ansvar.

Vilje til forandring

Mange virksomheder har oplevet, at de gode intentioner ikke rigtig bliver omsat til praksis. Club 8 Company A/S var gået lidt i stå med de medstyrende grupper og ønskede at ”genstarte” processen ved at give mere ansvar og medindflydelse til medarbejderne, fortæller Poul Jørgensen fra Teknologisk Institut, som har været rådgivere på projektet. ”Succesen hos Club 8 Company A/S skyldes i høj grad virksomhedens vilje til forandring, deres konstante fokus på processen samt ønsket om at skabe en god og attraktiv arbejdsplads.”

Skab helhedsforståelse - det giver resultater

”Det gælder om at give medarbejderne en helhedsforståelse for, hvordan virksomheden fungerer, så de selv kan bidrage til at effektivisere arbejdsprocessen”, fortæller fabrikschef Ove Rytter fra Club 8 Company A/S og fortsætter:
”I de 2 udvalgte afdelinger har vi opnået en øget fokus på spild og effektivitet. Vores daglige planlægning er forbedret, og vi har en reduktion i vores omstillinger. Vi har øget fleksibiliteten hos medarbejderne ved blandt andet øget brug af jobrotation. Vi har nu topmotiverede medarbejdere som oplever en kortere afstand fra top til bund.
Vi har fået implementeret et værdigrundlag, som vi også lever op til. Succesen skyldes en kombination af vores vilje, fokus og tid og konsulenternes fastholdelse af processen (deadlines), struktur og målstyring. Det har været alle timerne værd.”