DGGE metode afslører årsag til luftudvikling i MA-pakket kødprodukt

Louise Heller Stahnke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 46.

DGGE metode afslører årsag til luftudvikling i MA-pakket kødprodukt

Vakuumpakning og modificeret atmosfære pakning uden ilt, anvendes til forlængelse af holdbarheden af kødprodukter. Hvis de tilstedeværende bakterier under opbevaringen danner gas, kan pakken udspiles og forårsage ”blæste” pakker. Ved traditionel undersøgelse af indholdet for fordærvelsesbakterier, er det ofte nødvendigt at identificere rigtig mange kolonier, for at kortlægge årsagen til problemet.
Ved anvendelse af DGGE metoden kan bakteriefloraen i normale pakker sammenlignes med bakteriefloraen i de blæste pakker. Metoden er velegnet til fordærvelsesbakterier som f.eks. mælkesyrebakterier og Brochothrix .

Ved en traditionel identifikation af bakterier er det nødvendigt at undersøge prøven på mange forskellige slags agar og derefter udtage kolonier til identifikation, ved hjælp af en lang række biokemiske test. Den traditionelle identifikation er dyr og tidskrævende i modsætning til DGGE, der dog kræver særligt udstyr og ekspertise.
Har du brug for en hurtig identifikation af mikrofloraen i et produkt, så kontakt DMRI.

Case
Ved DGGE-metoden sammenlignedes DNA bånd på en elektroforese-gel fra blæste pakker med normale pakker. De ekstra bånd blev sekventeret, og de tilstedeværende bakterier blev identificeret vha. en database. Det viste sig at de blæste pakker indeholdt en bakterie der danner kuldioxid. Med kendskab til hvilken bakterie, der var årsagen til problemet, var det lettere at løse, f.eks ved at lede efter den i produktionsmiljøet.