Ekstrudering og bearbejdning af plastemner

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Ekstrudering

Ekstrudering og bearbejdning af plastemner

Succeskriterierne for et produkts introduktion og konkurrenceevne i markedet starter allerede ved idé og behov. Teknologisk Institut er med i hele forløbet fra emnedesign og værktøjsopbygning hen over udvikling til godkendt ekstruderingsproces. Vi tilbyder kompetent rådgivning og sparring igennem hele forløbet.

Ekstrudering og bearbejdning af plastemner giver mange udfordringer. Hvad kan lade sig gøre, hvilke materialer skal man bruge, og hvilke kan man sætte sammen? Skal det være co-ekstruderet? Skal der tilsættes fibre eller fyldstoffer? Kan det bearbejdes in-line og hvor lang skal emnets levetid være?

Center for Plast og Emballage har kompetente medarbejdere inden for de forskellige grene. Det være sig udvikling, konstruktion, materialer, værktøjer, procesoptimering, in-line bearbejdning samt rationalisering af produkt og produktion.

Center for Plast og Emballage anvender de nyeste teknologier, som sikrer et optimalt forløb hele vejen fra udviklingsfasen med design og materialevalg til godkendelse og opstart af produktion. Basis for anvendelse af værktøjerne er en stærk faglig kompetence inden for såvel materiale- som på maskinsiden.

I forbindelse med kvalitetssikring af ekstruderingsprocessen tilbyder vi assistance og sparring på en lang række områder fra materialeanalyse og tests til fejlanalyse på værktøjet samt emnet. I forbindelse med kvalitetsanalyse tilbyder vi µCT-scanning, som er en effektiv metode til afdækning af eventuelle luftindeslutninger, kærvvirkninger, dispergeringsanalyse af fibre samt øvrige procesfejl.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Sparring i det tidlige udviklingsforløb og senere ved optimering samt automatisering af processen
  • Rådgivning omkring råvarer til sammensætning af bi- og trikomponenter
  • Rådgivning om materialevalg og procesanalyse ved optimering af kvalitet
  • Udvikling og specifikation af plastemner og den tilhørende fremstillingsproces
  • Pilotproduktion og 0-seriefremstilling
  • Assistance ved indkøring af værktøjer, proceslinjer samt bearbejdningsstationer
  • Udvikling af in-line eller eksterne bearbejdningsstationer
  • Kvalifikation af emne- og proceskvalitet
  • Karakterisering og dokumentation i vores omfattende laboratoriefaciliteter
  • PVC eller alternativer til PVC samt alternativer til phthalater
  • Kursusforløb som kan afholdes i virksomheden eller hos Teknologisk Institut