Ekstrudering til foder og fødevarer

Per Lang Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72201668

Ekstrudering til foder og fødevarer

Ekstrudering til foder og fødevarer

Hos Teknologisk Institut i Sdr. Stenderup tilbyder vi et 1.300 m2 forsøgsanlæg med to forskellige ekstrudringsanlæg. Vi tilbyder testproduktioner i få kg. og op til flere tons, så I kan afprøve forskellig formgivning, vægtfylde og porøsitet.

Vi ekstruderer biomasse, foder og fødevarer med et output som f.eks. snacks, morgenmadsprodukter, petfood og fiskefoder.

I ekstruderen sker en mekanisk forarbejdning og parametrene som vi kan indstille på er varme og dysestørrelsen. Vi rådgiver også om ingrediensblandinger, hvor f.eks. indholdet af stivelse kan have stor effekt på, hvor meget et produkt ekspanderer.  

Proces:

Ekstrudering proces

 

Forsøgsanlægget kan tilbyde følgende ekstruderingsfaciliteter:

  • Andritz Sprout enkeltsnekket ekstruder, 0,5-3 ton/time. Fuldskalaproduktionslinje til f.eks. test og dokumentation af produkter og blandingers ekstruderingsegenskaber, lønproduktion mv.
  • Werner & Pfleider Continua 37 dobbeltsnekket ekstruder, 10-50 kg/time. Særdeles velegnet til produkt- og procesudvikling samt mindre lønproduktioner.

Eksempler på opgaver, der løses på ekstruderingsanlægget:

  • Udvikling af nye processer og produkter
  • Fremstilling af forsøgsfoder til fodringsforsøg
  • Dokumentation og afprøvning af råvarers ekstruderingsegenskaber
  • Indledende idéafprøvning på pilotekstruder
  • Processens virkning på f.eks. fordøjelighed, pillekvaliet, produktudseende mv.
  • Vacuumcoatning af ekstruderede piller med olie og additiver

Cases

Andtitz Sprout ekstruder