Innovation i det offentlige - Borgerinddragelse

Troels Behrenthz Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 89.

På billedet er der to hvide trapper indvendig i en stor bygning,

Innovation i det offentlige - Borgerinddragelse

Borgerinddragelse er et stærkt og effektivt redskab at tage i brug, når I ønsker at udvikle gennem aktivering og mobilisering af borgere, frivillige eller brugere. Her er et udvalg af de projekter, hvor vi har arbejdet med borgerinddragelse:

  • Københavns Kommune - Bydelsdreven innovation
    Kort fortalt: Betragt en bydels borgere som en innovativ ressource, der medvirker til at udvikle eksempelvis nye, klimavenlige produkter og serviceydelser, samtidig med at bydelens samlede CO2-udledning reduceres markant. Hos Østerbro i København skabte vi en innovationsmodel for netop bydelsdreven innovation, der engagerede cirka 5.000 beboere ud af bydelens cirka 60.000 beboere til at finde på nye idéer og løsninger til reduktion af bydelens CO2-forbrug.

    Læs mere her: Østerbro i forandring
     
  • Region Midt - Globale udfordringer bliver til regional vækst
    Kort fortalt:
    Hvordan kan den globale udfordring ”vand” blive til en mulighed og skabe innovative løsninger for virksomheder og kunder i Region Midt? Dette er afsættet for projektet Challange:Water, hvor vi i samarbejde med Region Midt skaber pull-mekanismer og mobiliserer både virksomheder og kunder til at skabe innovative løsninger på de globale vandudfordringer.

    Læs mere her: ”Challenge:Water” - fra global udfordring til regional vækst
     
  • Aarhus Vand - Borgerinddragelse
    Kort fortalt: Boligområdet Risvangen i Aarhus blev udvalgt til testområde for etableringen af LAR-løsninger (Lokal Afledning af Regnvand) på både private og offentlige områder. Processen bestod blandt andet i kortlægning af borgere, institutioner og ejerforeninger i området, udvikling af en borgerinddragelsesstrategi samt gennemførelse af en række events og borgermøder. Derudover matchede vi en gruppe virksomheder til at udvikle innovative løsninger til borgernes forslag.

    Læs mere her: Projekt Aarhus Vand
     
  • Høje Taastrup Kommune - Udvikling i spændet mellem disciplin og frigørelse
    Kort fortalt: Høje Taastrup Kommune oplever social slagside omkring borgernes sundhed. Lige over halvdelen af borgerne er overvægtige, 41 procent er fysisk inaktive, der er mange rygere, osv. Derfor valgte byrådet og direktionen i 2014 at lave kommunens til dato største satsning på innovation med temaet Lighed i Sundhed. Vi hjalp med en anderledes tilgang til det ambitiøse og gennemgribende innovationsprojekt, som mundede ud i, at de involverede medarbejdere har ændret både adfærd og mindset - også i forhold til at se borgerne som en ressource i udviklingsprojekter.

    Læs mere her: Projekt Lighed i Sundhed