Materialeemission - Generelt

Lis Winther Funch

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202318

Materialeemission - Generelt

Indeklimapåvirkninger fra byggematerialer og møbler

Påvirkningen af emissioner fra materialer og produkter på indeklimaet får stadig større opmærksomhed. I et stigende antal tilfælde bliver emission til indeklimaet et væsentligt kriterium for både forbrugeres og professionelle brugeres valg af produkter.

Teknologisk Institut, Træ har en bred ekspertise rettet mod byggematerialer og møbler, og står for Teknologisk Instituts udvikling og prøvning vedrørende afgasning fra byggematerialer, møbler og andre produkter til brug indendørs.

Træ har siden 1980 arbejdet intensivt med undersøgelse af formaldehydemission og gennemført prøvning og rådgivning for træ-, møbel- og farve-lakindustrien. Fra slutningen af 1980'erne er arbejdet udvidet til også at omfatte afgasning af andre flygtige organiske forbindelser - VOC (Volatile Organic Compounds).

Træ råder over et af Europas største klimakammerlaboratorier, der omfatter faciliteter til kemiske og sensoriske (lugt) undersøgelser.

Sensorisk laboratorium

Træs standardiseringsindsats på indeklimaområdet omfatter bl.a. deltagelse i CEN/TC264/WG7: "Indoor Air Quality - Emission of Chemical Substances from Materials" samt Dansk Selskab for Indeklimas standardiseringsaktiviteter.