Mikroindkapsling, tørring og stabilisering af fødevareingredienser

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72202455

Fødevareingredienser

Mikroindkapsling, tørring og stabilisering af fødevareingredienser

Teknologisk Institut samarbejder med fødevareindustrien og højere læreranstalter om udvikling af nye kompetencer indenfor produkter og processer samt procesoptimering eller troubleshooting. Gennem målrettede forsknings- og udviklingsprojekter opbygges generiske teknologier, der stilles til rådighed for små- og mellemstore virksomheder.

Har du eksempelvis brug for rådgivning omkring pulverstabilitet, tørring af ingredienser, forbedring af stabilitet eller ændring/tilpasning af andre pulveregenskaber til specifikke fødevaresystemer - så kontakt os.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Indkapsling af aktivstoffer i emulsioner og liposomer
  • Overflademodificering af pulvere for hurtigere opløsning, forbedret dispergering mv.
  • Stabilisering af labile aktivstoffer overfor fx lys eller oxidation
  • Karakterisering af loadede partiklers fysiske egenskaber
  • Karakterisering af release egenskaber af aktivstoffer

Teknologier

  • Spraytørring af små batches i pilotskala fra ca. 1-300 g
  • Spray-chilling af små batches i pilotskala fra ca. 1-300 g
  • Fluidized bed coating af pulvere (prøvestørrelse mellem 10 og 100 g)
  • Frysetørring (lyophilisation) af prøver

Cases