Optimeret planteproduktion - Planteproduktionens miljøbelastning

Oliver  Körner

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72203449

Planteproduktionens miljøbelastning

Optimeret planteproduktion - Planteproduktionens miljøbelastning

Forbrugerne er i stigende grad opmærksomme på miljøbelastningen af de varer de køber. Dette gælder i høj grad fødevarer, men også andre produkter fra gartnerisektoren. Producenter vil derfor i fremtiden blive mødt af flere krav om bæredygtighed fra forbrugere og detailhandel.

Teknologisk Institut kan hjælpe med at kortlægge miljøbelastningen af alle input og processer i planteproduktionen med henblik på at identificere de områder, hvor der kan sættes ind for at nedbringe produktets CO2-fodaftryk.

I forbindelse med større strategiske beslutninger (f.eks. omkring investeringer i produktionsanlægget eller udflytning af dele af produktionen), er det også relevant at se på om ændringen øger eller reducerer produktets CO2-fodaftryk og om planerne evt. kunne optimeres for at tage mere hensyn til dette.    

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Kortlægning af CO2-belastningen for de enkelte trin i planteproduktionen og i hele produktets levetid (LCA)
  • Rådgivning omkring muligheder for nedbringelse af plantens CO2-fodaftryk.
  • Sammenligne forskellige tiltags effekt på CO2-fodaftrykket.