Produktudvikling - Drikke- og fødevarer - Biofilmbekæmpelse i drikkevareproduktion

Anders  Iversen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72203257

Biofimbekæmpelse

Produktudvikling - Drikke- og fødevarer - Biofilmbekæmpelse i drikkevareproduktion

Biofilm findes på alle overflader der i korte eller længere perioder er i kontakt med vand. Under produktion og forarbejdning kommer drikke- og fødevarerne i kontakt med mange overflader. Bakterier på disse overflader udgør en risiko for at blive overført til produkterne, med deraf uheldige konsekvenser for slutproduktet, producent og forbruger. Det er derfor nødvendigt at rengøre overfladerne ofte og med skrappe rengøringsmidler ved høj temperatur.

Bakterier hæfter sig til en overflade, da det kan give bedre adgang til næring og giver beskyttelse mod udtørring. Biofilmen består primært af proteiner og polysaccharider udskilt af bakterierne og har den konsekvens, at sygdomsfremkaldende mikroorganismer som Legionella monocytogenes m.fl. kan overleve rengøring. I den indre del af biofilmen er bakterierne godt beskyttet, og derfor er bakterier i en biofilm særligt vanskelige at slå ihjel.

Teknologisk Institut kan hjælpe dig med at definere det nødvendige niveau for rengøring i netop din produktion for at bekæmpe biofilm.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Identificering af omfang og type af biofilm
  • Identificering af spoiler i tekniske produktionssystemer af drikke- og fødevarer
  • Strategi til bekæmpelse af spoiler i tekniske drikkevareproduktionssystemer
  • Test og dokumentation af rengøringsprotokoller
  • Rådgivning i korrekt brug af CIP (Clean i Place) rengøring
  • Mikrobiologisk analyse
  • Biofilm analyse