Sensorik af fødevarer og non-food

Pia Ingholt Hedelund

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72203247

Sensorik

Sensorik af fødevarer og non-food

Smag er et menneskeligt begreb, der kan være svært at analysere med instrumentelle målinger. Teknologisk Institut kan beskrive, analysere, måle og genkende levnedsmidlers egenskaber ved brug af menneskets sanser. Dermed kan forskelle og ligheder mellem produkter beskrives og dokumenteres. Samme metoder benyttes til non-food produkter som cremer, tekstiler, cykellygter og personlige plejemidler. Teknologisk Institut anvender professionelle og trænede sensoriske paneler og laboratorierne er akkrediteret af DANAK.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Projektledelse

  • Produktoptimering af smag og anvendelse
  • Kortlægning af markedets smagsdimensioner
  • Tværkulturel og eksportbaseret produkttilpasning

Beskrivelse af sensoriske egenskaber

  • Profilering af produkters sensoriske egenskaber (udseende, lugt, smag, mundfølelse og lyd)
  • Off-noter og smagsproblemer
  • Haptics (taktil) og overfladeperception
  • Kombination af sensorik med instrumentelle fysiske, kemiske og visuelle analyser

Forskelstest og godkendelser

  • Test for forskel af sensoriske egenskaber
  • Standardiserede smagstest for afsmag fra emballage og utensilier (vandarmaturer, vandrør osv.)

Kurser og sensorik i virksomheder

Cases

Uddrag af sensoriske analyser i Teknologisk Instituts DANAK-akkrediterede laboratorier:

  • Tests i forhold til ISO-standarder og internationale standarder
  • Konventionel sensorisk profilering, QDA, Free-Choice Profile
  • Forskelstest, herunder triangeltest, duo-trio-test, partest m.fl.
  • Deskriptive hurtigmetoder, herunder Napping, Projective Mapping, Flash Profile, Sorting m.fl.