Sikkerhedstest af kollaborative robotter

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

-

Sikkerhedstest af kollaborative robotter

At implementere en kollaborativ robot (cobot) kræver mere end blot at tage den ud af kassen og sætte den i stikkontakten.


For at kunne ibrugtage robotsystemer skal der foretages en CE-mærkning, og relevante risici skal kortlægges og indarbejdes i konstruktionen på passende vis, så det samlede system får en passende sikkerhedsprofil til arbejdsopgaven.

Da hele idéen med kollaborative robotter er, at de arbejder i tæt kontakt med mennesker, skal man også tage højde for risikoen for kollisioner mellem robot og menneske. Der er derfor udviklet en international 
sikkerhedsstandard - ISO/TS 15066 - der beskriver menneskers smertetærskler ved kollision med en kollaborativ robot.

Teknologisk Institut leverer en test- og rådgivningsydelse, der - gennem en kombination af sparring omkring konstruktionen af en konkret, kollaborativ robotløsning samt nøjagtig måling af kraft og tryk - kan levere vigtig dokumentation til CE-mærkningsprocessen.

Teknologisk Instituts state-of-the-art måleudstyr er designet med en specifik målsætning om at højne sikkerheden i kollaborative robotløsninger og at måle i forhold til de komplekse, biomekaniske grænseværdier, der er fremsat i ISO/TS 15066.

.

Ydelsens indhold

  • On-site besøg af konsulent fra Teknologisk Institut med nødvendigt måleudstyr
  • Identifikation og måling af relevante parametre for den kollaborative robotløsning
  • Dokumentation af måleresultater i forhold til robotstandarder ISO 10218-2 og ISO/TS 15066
  • Ad-hoc sparring med Teknologisk Instituts konsulent omkring optimering af sikkerheden for den kollaborative robot

Efter besøget efterbehandles måleresultaterne, og der leveres umiddelbart derefter en rapport, hvori besøget og målingerne dokumenteres. Rapporten vil også konkludere på sikkerheden af den kollaborative robotcelle bl.a. i forhold til standarderne ISO 10218-2 samt ISO/TS 15066.

Denne rapport kan anvendes som dokumentation af robotløsningen i forhold til en risikovurdering og således anvendes som et led i CE-mærkning af robotløsningen.
 

Læs her en casehistorie om Sealing System, der har fået en dybere forståelse af, hvordan hastigheder og vægt påvirker deres kollaborative robotløsnings sikkerhed - og givet deres salgsafdeling et stærkt kort på hånden